Schleicherit ei lubatud koondisse

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Schleicher
Mihkel Schleicher Foto: www.bckalev.ee

Korvpalli Eesti U20 koondise peatreener Andres Sõber peab EMi kõrgema divisjoni turniiril ajama läbi meeskonna eeldatava liidri Janar Jõesaare ja tasemelt ilmselt põhimeeste hulka kuuluva Mihkel Schleicherita.


Jõesaar murdis koondise treeningul jalaluu ja peab vähemalt neli nädalat korvpallist eemal olema. «Esimesed kaks nädalat tohib ta käia vaid jalatoega, järgmise kahe nädala jooksul võib kergelt treenida, kuid mitte korvpalli mängida,» selgitas U20 koondise füsioterapeut Rando Maamägi.

Eesti korvpallis paha poisi kuulsusega Schleicheriga on keerulisemad lood. Sõber võtaks ta meeleldi koondisse, kuid treenerite toimkond pani sellele plaanile veto. Nimelt on 19-aastane mängumees varem teatanud, et kavatseb korvpallist sootuks loobuda ning EM oleks tema jaoks viimane turniir. Pealegi on tal hulgaliselt pahandusi õpingutega Audentese spordikoolis ja varasematel aastatel on ta mängimast loobudes vedanud alt U18 koondist. 
 
«Mõned aastad tagasi avaldasid noorteklubide treenerid pahameelt, et koondiste treenerid valivad mängijaid puuduliku info alusel või subjektiivselt. Seepärast otsustasime kaasata mängijate valikusse treenerite toimkonna,» selgitas korvpalliliidu peasekretär Karel Loide.

«Toimkond paneb koostöös koondise peatreeneriga kokku kandidaatide nimistu. Kui Schleicher teeb õiged järeldused, on tal tulevikus võimalus koondises mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles