Itaalia ründajat Balotellit näidati Facebookis kapsapõllul küürutamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Balotelli.
Mario Balotelli. Foto: SCANPIX

Itaalia poliitik tekitas skandaali sellega, et riputas oma Facebooki leheküljele pildi Itaalia koondise tumedanahalisest ründajast Mario Balotellist, kujutades teda võõrtöölisena.

51-aastane Paolo Ciani kuulub parempoolsesse Tuleviku ja Vabaduse parteisse, edastab Daily Mail.

Facebooki pildil on 21-aastast Balotellit kujutatud kapsapõllul töötamas.

Väidetavalt põhjustas sellise pildi riputamise Facebooki Balotelli suupruukimine pärast seda, kui ta oli Iirimaaga mängus värava löönud.

Balotelli koondisekaaslased Thiago Motta, Leonardo Bonucci ja Federico Balzaretti ruttasid ruttu tema juurde ning sulgesid ta suu.

«Balotelli kasutas enne värava löömist Iirimaa koondislase vastu vägivalda, kuid kohtunik ei märganud seda. Pärast väravat aga kasutas nii vängeid väljendeid, et meeskonnakaaslased pidid ta suu sulgema,» selgitas poliitik.

Ciani sõnul peaks sellised ropu suuvärgiga mustanahalised olema põllutöölised.

Itaalias on üsna palju Aafrika ja Lõuna-Ameerika päritolu võõrtöölisi, kes põllumajanduses töötavad.

Ciani riputatud pilt ning kommentaarid tekitasid kohe laialdase diskussiooni ning teda süüdistati rassismis.

Euroopa Jalgpalliliit UEFA käivitas uurimise pärast seda, kui Horvaatia fännid Balotellit väidetavalt banaanidega viskasid  ning ahvihäälitsusi tegid.

Balotelli vanemad on Ghana päritolu immigrandid. Ta on sündinud 12. augustil 1990. aastal Palermos. 1993. aastal adopteeris ta itaallastest Balotellide perekond. Ta on Itaalia kodanik.

Enne EM i teatas Balotelli, et kui teda ta nahavärvi tõttu solvatakse või mingil teisel viisil alandatakse, lahkub ta turniirilt.

Põhja-Itaalias Triestes elav Ciani kaitses end, öeldes et ta ei ole rassist ega tumedanahaliste vastu.

«Minu sõprade hulka kuulub Ghana jalgpallur Kwadwo Asamoah, kelle nahavärv on märgatavalt tumedam kui Balotelli oma. Austan Asamoah`d, kuna ta ei kasuta kunagi roppusi ning on eelkõige mees ja alles seejärel jalgpallur,» sõnas Ciani.

Balotelli agent Mino Raiola ei ole Facebooki pilti ja kommentaare kommenteerinud.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles