Kassai tunnistas Ukraina-Inglismaa mängus tehtud viga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kassai
Viktor Kassai Foto: SCANPIX

Paljude pahameele alla sattunud Ungari jalgpallikohtunik Viktor Kassai tunnistas, et tema brigaad tegi vea, jättes EM-finaalturniiril D-alagrupi viimases mängus Ukraina ja Inglismaa vahel lugemata ukrainlaste värava.

Värav seadnuks jalule 1:1 viigi, kuid kuna väravat ei loetud, võitis mängu Inglismaa 1:0.

«Suudan seda vaevu taluda,» tunnistas Kassai Ungari jalgpalliliidu vahendusel.

Marko Devic saatis palli inglaste väravasse, viimasel hetkel sööstis appi John Terry, kes palli minema lõi ning värava taga seisnud abikohtuniku hinnangul ei ületanud pall väravajoont ja seetõttu Kassai seda tabamust ei lugenud, kuid videokordus näitab selgelt, et pall käis Inglismaa väravas.

Kassai tunnistas, et tema ja kogu tema brigaad on juhtunus süüdi. «Nägime koheselt, et tegime vea,» sõnas Kassai pärast mänguvideo ülevaatamist. «Aga me ei saa enam juhtunut muuta.»

Pärast alagrupimänge saadeti mitmed kohtunikebrigaadid koju, nende seas ka Kassai brigaad.

Mullu sügisel sai Kassaist ka Eesti jalgpallifännide vihavaenlane, kuna paljud polnud rahul tema otsustega play-off mängus Eesti ja Iirimaa vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles