Karm käsk: Hirvonenil ei lubata jälle Loebi püüda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen peab tiimi käsul taas teise kohaga leppima.
Mikko Hirvonen peab tiimi käsul taas teise kohaga leppima. Foto: SCANPIX

Ehkki Mikko Hirvonen kaotab enne Uus-Meremaa ralli viimast päeva tiimikaaslasele Sebastien Loebile kõigest 6,4 sekundit, on meeste tööandja Citroën andnud selge käsu - soomlane ei tohi homsel seitsmel katsel enam prantslast püüdma asuda, vaid peab kindlustama kaksikvõidu.

Seejuures murdis Citroëni tiimipealik Yves Matton oma värsket lubadust, kuna kinnitas alles eile sõnaselgelt, et Uus-Meremaal saavad Loeb ja Hirvonen lõpuni omavahel esikoha pärast võidelda.

«Me ei saa sõitjatele öelda, et hoidke kohta ja siis vaadata, kuidas Fordid järele tulevad, nii et jah, nad võivad võidu sõita. Olen neile öelnud vaid seda, et soovin mõlemat autot finišis näha,» lausus Matton autosport.com’ile pärast reedest avapäeva.

«Andsin neile käsu kohti hoida. Ei ole mingit mõtet homme enam omavahel kemplema hakata,» kuulutas Matton aga nüüd mtv3.fi teatel.

Kolmandana sõitev Fordi piloot Petter Solberg jääb kahest esimesest maha juba enam kui pooleteise minutiga. Homsete katsete kogupikkus on 61,33 kilomeetrit.

Täpselt sama juhtus ka aprillikuus Argentinas peetud üle-eelmisel MM-etapil, kus seis samuti enne viimast päeva Mattoni korraldusel «külmutati». Tookordki juhtis Loeb Hirvoneni ees teise päeva järel napilt, vaid 7,2 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles