Marko Albert sai Syracuse´i triatlonil 8. koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Dominik Hartmann

Eesti parim triatleet Marko Albert sai pühapäeval USAs Syracuse´i linnas peetud triatlonil kaheksanda koha.

Kolmandat korda toimunud võistlusel tuli osalejatel läbida 1,9 km ujumist, 90 km rattasõitu ja 21,1 km pikkune jooksudistants. Teiste hulgas asusid rajale viimasel Hawaii Ironmanil teise koha saanud Pete Jacobs Austraaliast, mullu kuuel erineval võistlusel poodiumile jõudnud Paul Ambrose USAst ning viimasel kolmel aastal sama distantsi MMil esiviisikusse jõudnud Joe Gambles samuti USAst.

Marko Albert alustas võistlust talle omaselt hästi, tulles ujumiselt esimesena ajaga 23.07. Rattasõidu lõpetas ta ajaga 2:22.10 ning poolmaratoni läbimiseks kulutas eesti triatleet 1:22.41, saades lõpuajaks 4:11.02. Võitjaks tuli Joe Gambles ajaga  3:53.51, teiseks Paul Ambrose 3:54.48ga ning kolmanda poodiumikoha hõivas Callum Millward Uus-Meremaalt ajaga 3:57.42. 
                                                        
Hawaii Ironmani maailmameistrivõistlustele kvalifitseeruvad 40 parimat triatleeti hooaja vältel võistlustelt kogutud punktide alusel. Albert on hetkel tabelis 12. kohal ja suure tõenäosusega osaleb 13. oktoobril toimuval triatlonimaailma tähtsaimal mõõduvõtul.

Alberti järgmine start on kolme nädala pärast Wisconsini poolpikal triatlonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles