Venemaa saatis sõduritest sportlased kasarmutesse

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Vorontsevitš
Andrei Vorontsevitš Foto: CSKA

Venemaa kaitseministri käskkirja kohaselt pidid kõik armeeklubi CSKA ridadesse kuuluvad ning tegevteenistuses olevad sportlased, alates tänasest siirduma tavalistesse väeosadesse.

Venemaa spordiringkondades on see tekitanud suurt pahameelt ja segadust ning juba on otsitud abi Venemaa spordiministrilt Vitali Mutkolt.

Seni pole aga hinnaalandust tehtud kellelegi – nii pidid kasarmusse kolima kreeka-rooma maadluse olümpiavõitja Islam Albiev, olümpiamedalist vettehüpetes Dmitri Sautin ning Euroopa parima korvpallimeeskonna Moskva CSKA ääremängija Andrei Vorontsevitš, kirjutab Sports.ru.

CSKA korvpallimeeskonna juht Andrei Vatutini sõnul pidi Vorontsevitš lahkuma meeskonna juurest vahetult pärast laupäevast Venemaa meistriliiga kohtumist. «Olukorras, kus meid ootavad Euroliiga ja Venemaa meistriliiga otsustavad kohtumised, tuli selline otsus väga ootamatult,» tõdes Vatutin. «Meie jaoks on see suur kaotus.»

Vatutin lisas, et eriti keeruline on juhtunut selgitada CSKA itaallasest peatreenerile Ettore Messinale.

Venemaa armeesporti tabanud ümberkorraldused laienevad kõigile selle süsteemiga seotud atleetidele – need, kes viibivad praegu välisriigis treeningulaagrites, peavad pärast naasmist samuti otseteed väeosasse minema.

Lisaks tegevteenistusse kuuluvate sportlaste kasarmutesse saatmise, puudutavad ümberkorraldused ka sõjaväelise auastmega üleajateenijatest tippsportlasi. Käskkirja kohaselt muutuvad nad tsiviilisikuteks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles