Suur staar või staaride armee?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: SCANPIX

Lõpusirgele jõudnud jalgpalli EM-finaalturniiril seisab täna ees põnev Pürenee poolsaare duell, kui Portugal üritab takistada oma suure naabri Hispaania jõudmist järjekordsesse finaali.


Donetskis toimuva poolfinaali eel on eelkõige õhus küsimused, kas Portugali tähtmängija Cristiano Ronaldo hea hoog püsib või suudab Hispaania perfektne söödumäng lämmatada järjekordse vastase.

Tänavusel turniiril on ülimalt ühtlase koosseisuga hispaanlased üllatanud mitmel puhul oma koosseisuga, kui väljakule pole saadetud puhtakujulist ründajat ja sellel kohal on tegutsenud poolkaitsja Cesc Fabregas. Nii on suudetud igas matšis taas piisavalt paljudel kordadel imbuda vastaste värava lähedale ja tekkinud võimalused ära kasutada. Nii jagati kohtumises Iirimaaga omavahel 810 täpset söötu, mis on EMide kõigi aegade rekord.

Portugali meeskonda on samas tänavusel turniiril nimetatud ühemehetiimiks ning neile on ette heidetud liigset sõltumist Madridi Reali tähest Ronaldost. «Ma ei tunne Hispaania vastu mängides survet. Sellised kohtumised on osa minu elust. Olen viimased kümme aastat osalenud sellisel tasemel matšides ja olen sellega harjunud,» teatas Ronaldo Eurospordile. «Loomulikult tunnen kohustust, kuid mitte pinget. Portugali jaoks oleks imeline taas finaali jõuda ning me oleme sellest ühe sammu kaugusel.»

Loomulikult on Portugali ridades teisigi tipptasemel mängijaid ning heast küljest on ennast tänavu näidanud Ronaldo klubikaaslane Fabio Coentrao ja Manchester Unitedi äärepoolkaitsja Nani. Siiski on just tihti väljakul kaaslastega pragav Ronaldo see, keda hispaanlased kõige enam kardavad.

«Ta on maailma üks paremaid mängijaid ja tema vastu tegutsemine on raske nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Teda ei ole võimalik kõik 90 minutit ohjata, kuid see on minu jaoks suur väljakutse,» sõnas hispaanlaste äärekaitsja Alvaro Arbeloa.

Portugallastele annab tänase matši eel usku kindlasti ka tõsiasi, et viimatises sõpruskohtumises suudeti oma suur naaber alistada koguni 4:0. Suurturniiril oldi viimati vastamisi 2010. aastal, kui Hispaania oli kaheksandikfinaalis parem 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles