French Open kogus Eurospordis senisest suurima vaatajaskonna

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova Prantsusmaa lahtiste võidukarikaga.
Maria Šarapova Prantsusmaa lahtiste võidukarikaga. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lahtised tennisemeistrivõistlused kogusid seni suurima vaatajaskonna kõikidest Eurospordi telekanalil üle kantavatest suure slämmi turniiridest.

Rafael Nadali ajalooline seitsmes võit ja Maria Šarapova naasmine aitasid koguda French Openi kahe nädala jooksul Eurospordi ja Eurosport 2 kanalil kokku 61,2 miljonit vaatajat. See tulemus ületab 7% võrra 2011. aasta US Openi vaatajaskonna, mis oli eelmine publikurekord, vahendab tennis.ee.

Turniiri kajastati kahel Eurospordi kanalil kokku 292  tundi, sellest 207 moodustasid otseülekanded. Kõige rohkem tõusis publikuhuvi Hispaanias, seda koguni kahekordselt ehk 100%. Poolas tõusis vaatajaskonna arv 75% võrra. Lisaks kogus Šarapova ja Sara Errani finaal 1,9 miljonit vaatajat, mis on parima tulemuse kogunud naiste finaalmäng pärast 1994. aastat.

French Openi populaarsuse tõusule aitas kaasa ka Eurospordi enda toimetuse tegevus. Eksklusiivsaade «Game, Set and Mats», mida juhtis Mats Wilander ja mis oli kavas õhtusel tippajal, kogus senistest kõige suurema vaatajaskonna. Kokku vaatas kahe nädala jooksul seda saadet 21,5 miljonit huvilist.

Tänavuse French Openi publikumenu kinnitab Eurospordi suure slämmi tenniseprogrammi tugevust ja kvaliteeti. Jaanuaris uuendati French Openi ülekandeõigusi 2014. ja US Openi õigusi 2017. aastani. Australian Openi lepingut uuendati juba mullu.

Kindlasti andis tennis olulise panuse kogu Eurospordi vaatajaskonna suurenemises, mis oli 2012. aasta esimesel poolel mullusega võrreldes tõusnud 12%.

Oma väike osa Eurospordi tennisevaatajaskonna tõusus on ka Eestil, sellele aitas kaasa Kaia Kanepi edukas mäng ja jõudmine veerandfinaali ning Jürgen Zoppi esmakordne pääs French Openi põhiturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles