Rekordimees Mägi: viimastel meetritel oli hull minek sees

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku EMil Helsingis 400 m tõkkejooksus Eesti rekordi 49,54 püstitanud, kolmanda ajaga finaali jõudnud ja olümpia normi ületanud  Rasmus Mägi sõnul kulges jooks täpselt nii nagu ta varem planeeris.

«Jooksin kahe pika mehe vahel – teadsin, et esimesed viis tõket suudan püsida nende tempos, ent kuues ja seitsmes tõke tekitavad probleeme. Selle arvelt tuli kurvist hea hooga välja tulla ja hoog piirajasse lükata,» rääkis ta. «Viimasel 25-meetril oli hull minek sees, olime ju päris kõrvuti ja tuli kõvasti pingutada.»

Homme kell 22.05 jookseb Mägi EMi finaalis. Oma poolfinaalis oli ta küll kolmas, kuid kuna tegemist oli kõige kiirema jooksuga, oli tema tulemus ka terve päeva kolmas. «Medali üle võib spekuleerida, ega need mehed siin nii hirmsat muljet ka ei jätnud. Ma ei usu, et kolm meest suudaks joosta alla 49 sekundi,» mõtiskles ta. «Finaalis tuleb algusest peale joosta oma jooksu.»

Senine Eesti rekord 49,86 kuulus Marek Helinurme nimele ning see oli joostud 1985. aasta maikuus.

Esimeses poolfinaalis oli kiireim Serbia rekordi 49,37 jooksnud Emir Bukric, teine oli sakslane Georg Fleischhauer 49,52ga.

Igast poolfinaalist pääses automaatselt finaali kaks esimest, lisaks veel kaks paremat aegade võrdluses. Kuna järgmised kaks poolfinaali olid aeglasemad kui esimene, pääses Mägi koguni kolmanda ajaga finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles