Citroëni noortetiimi sõitja Neuville stardib Rally Estonial

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Citroen

20.-21. juulil Otepää ümbruses sõidetava Rally Estonia tänavune stardinimekiri on saanud taas väärt täiendust. Stardis on Citroën Junior World Rally Team sõitjad Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul.

Thierry Neuville on Oleksii Tamrazovi, Martin Prokopi ja Mads Østbergi kõrval neljas tänavu autoralli MM-sarjas WRC autoga startinud sõitja, kes tuleb sama tehnikaga ka Rally Estonia starti.

24-aastase Thierry Neuville’i näol on tegu Belgia hetke parima rallisõitjaga, kes teinud sellel aastal korraliku arengu. Peale ebaõnnestunud debüüthooaja algust WRC sarjas on Neuville ja Gilsoul viimastel rallidel teinud häid sõite, parimad tulemused on neil Uus-Meremaalt ja Argentinast, kus nad olid viiendad.

MM-sarjas on belglased hetkel kaheksandal kohal. Enne WRC sarjas startimist tegi Neuville kaasa nii IRC kui JWRC sarjades. IRC sarjas võitsid Neuville ja Gilsoul 2011. aastal Korsika ja Sanremo rallid.

Thierry Neuville: «Jyväskylä rallil ootavad meid hüpped ja suurel kiirusel läbitavad pimedad kurvid, mis kõik teeb sellest rallist unikaalse. Sellepärast on meil heameel osaleda Rally Estonial, mille teed on kohati Soomega sarnased ja annavad meile aimu, mis meid ees ootab. Oleme arenenud sõit-sõidult, kuid siiski on vaja veel palju tööd teha. Eestis saamegi sõita meile tundmatutel katsetel, lihvida legendi ja seadistada autot. Rallil on pikkust üle 160 kilomeetri ja see sobib meile hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles