Kapten Lahm: tahtsime vastaseks inglasi, sest võidame neid alati

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise kapten Philipp Lahm
Saksamaa koondise kapten Philipp Lahm Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise kapten Philipp Lahm teatas enne tänaõhtust EMi poolfinaali Itaaliaga, et oleks vastaseks eelistanud hoopis Inglismaad. Põhjuseks tõi Lahm inglaste viletsa mängu, uskudes, et sakslased oleksid sellisel juhul kergelt finaalipileti teeninud.

Lisaks noomis Lahm itaallasi selle eest, et nad ei suutnud inglasi alistada juba normaalajal, vaid alles penaltiseerias. «Tahtsime Inglismaad. Nad ei olnud nii ohtlikud kui Itaalia ja ajalugu näitab, et inglasi suudame me alati võita. Vaatasime seda mängu hotellis ja Inglismaa mängiti puhtalt üle,» teatas Lahm ESPNile.

«See mäng poleks pidanud mitte mingil juhul penaltite peale minema. Itaallased võisid ainult ennast süüdistada, et nad värava all nii palju võimalusi raiskasid. Saksamaa oleks inglaste kannatustele 90 minutiga lõpu teinud,» hooples Lahm. «Lisaks oleks Inglismaa puhul meie kasuks rääkinud mälestus 2010. aasta MMist, kus alistasime nad 4:1. Ja kui aus olla, siis Saksamaa on pärast seda arenenud, Inglismaa aga hädas olnud, eriti sellel turniiril,» jätkas ta.

Itaaliat peab Lahm seevastu ohtlikuks. «Andrea Pirlo teeb suurepärast turniiri ning Mario Balotelli on ohtlik, kui talle aega ja ruumi anda. Kuid me pole mitte midagi juhuse hooleks jätnud. Meie ettevalmistus on olnud piinlikult täpne, oleme kõigega arvestanud, isegi penalteid harjutanud, kui neid peaks vaja minema,» kirjeldas ta.

Närvipinget Lahm aga ei pelga. «Loomulikult oodatakse meilt võitu, kuid Saksamaa ei oleks Saksamaa, kui me surve all poleks. Oleme selles olukorras alati edukad olnud. Suurim väljakutse ootab meid juhul, kui jõuame finaali. Kuid me oleme ajaloo tegemisele lähedal ega kavatse kellelegi pettumust valmistada,» lubas sakslaste kapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles