Suurüllatus Wimbledonis: Rafael Nadal kaotas maailma sajandale reketile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukas Rosol sai Wimbledonis karjääri suurima võidu.
Lukas Rosol sai Wimbledonis karjääri suurima võidu. Foto: SCANPIX

Wimbledoni tenniseturniiri tänane mängupäev lõppes tõelise pommüllatusega, kui turniiri kahekordne võitja, maailma teine reket Rafael Nadal pidi tunnistama maailma 100. reketi Lukas Rosoli paremust.

Avaseti kiires lõppmängus jäi Nadal peale 11:9, kuid järgmised kaks setti võitis Rosol. Neljanda seti võiduga õnnestus Nadalil mänguseis taas viigistada. Seejärel katkestati mäng pimeduse saabumise tõttu lühikeseks ajaks ning jätkati juba suletud katuse all.

Võimsalt servinud ja julgelt mänginud Rosol suutis viiendas setis korra Nadali servi murda ning sellest võiduks piisas. Rosoli võidunumbrid olid 3 tundi ja 20 minutit kestnud lahingu järel 6:7(9), 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

26-aastane Rosol mängib seejuures Wimbledoni põhiturniiril tänavu alles esimest korda, sest viiel varasemal aastal on tema laeks jäänud kvalifikatsiooniturniir. Järgmises ringis on tema vastaseks sakslane Philip Kohlschreiber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles