New Orleans valis NBA draftis ettearvatult tulevase superstaari

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Davis mängib tuleval hooajal NBAs New Orleans Hornetsi eest.
Anthony Davis mängib tuleval hooajal NBAs New Orleans Hornetsi eest. Foto: SCANPIX

Täna öösel toimunud NBA draftis ehk parimate noormängijate valimisel suuri üllatusi ei sündinud. Esimesena valikuvõimalust omanud New Orleans Hornets valis 19-aastase Anthony Davise, kellele ennustatakse üksmeelselt hiilgavat karjääri.

Pärast keskkooli lõpetamist ühe aasta Kentucky Wildcatsi eest mänginud Davis viis meeskonna kohe ka NCAA meistritiitlini. 208 sentimeetri pikkune ääremängija, kes võib tegutseda ka tsentri kohal, kuulub ka USA olümpiakoondise 20-mehelisse kandidaatide nimekirja.

Teisena valis Charlotte Bobcats, otsustades Davise mulluse meeskonnakaaslase Michael Kidd-Gilchristi kasuks. Kolmandana võttis Washington Wizards Bradley Beali.

Esimese mitteameeriklasena osutus alles 19. mehena valituks kanadalane Andrew Nicholson, kelle õigused omandas Orlando Magic. Esimese ja drafti avaringi ainsa eurooplasena valiti 20. mängijana prantslane Evan Fournier (Denver Nuggets). Kokku oli kahes ringis valitud 60 mehe seas tänavu vaid kaheksa eurooplasest mängijat.

Vaata tänavuse drafti täielikku nimekirja SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles