VIDEO: kuldse seti võitnud Švedova tegi Wimbledonis tenniseajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslava Švedova.
Jaroslava Švedova. Foto: SCANPIX

Kasahstani tennisist Jaroslava Švedova sai Wimbledoni turniiril hakkama ajaloolise saavutusega, kui võitis seti vastasele punktigi loovutamata.

Teisel pool võrku ei olnud seejuures sugugi kehv vastane, vaid eelmisel Suure Slämmi turniiril Prantsusmaa lahtistel finaali jõudnud Sara Errani.

Seekord ei õnnestunud itaallannal avasetis aga mitte miski ning Švedova võitis vaid 15 minutiga 24 punkti järjest. Profitennise ajaloos on midagi sellist varem juhtunud vaid korra, kuid Švedova on esimene sellise saavutuseni jõudnud naismängija. Varem oli naiste profitennises suudetud võita 23 järjestikust punkti ning see rekord kuulus ei kellelegi teisele kui Švedovale endale, pärinedes 2006. aastast.

Ainus varasem kuldne sett mängiti 1983. aastal Florida turniiril, kui ameeriklane Bill Scanlon alistas esimeses ringis brasiillase Marcos Hocevari 6:0, 6:2.

Teises setis osutas Errani Švedovale juba märksa rohkem vastupanu, kuid 24-aastane Švedova võitis seti 6:4 ja pääses neljandasse ringi. «Munesin täna kuldse muna!» viskas ta pärast mängu oma twitteri-kontol nalja.

Švedova järgmise ringi vastane on Serena Williams, kes sai eile samuti enda nimele ühe rekordi. NImelt lõi Williams mängus hiinlanna Zheng Jie vastu 23 serviässa, mis on Wimbledonis uus naiste rekord. Võit ei tulnud Williamsile sellegipoolest kergelt - 6:7(5), 6:2, 9:7.

«Loodetavasti suudan setis vähemalt ühe punkti võita. See on mu esimene eesmärk, siis vaatame juba edasi,» lõõpis Williams Šveodvaga mängimise kohta.

Vaata videot ainulaadsest setist SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles