Saksamaa jalgpallikoondis sattus hümniskandaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa jalgpallikoondis kohtumises Itaalia vastu.
Saksamaa jalgpallikoondis kohtumises Itaalia vastu. Foto: SCANPIX

Kui jalgpalli EM-finaalturniiri ajal kiitis Inglismaa meedia enda koondist selle eest, et meeskonnas laulsid kõik hümni kaasa, siis Saksamaal on ülesse kerkinud vastupidine probleem.

Saksamaa kaotas EMi poolfinaalis 1:2 Itaaliale ning nüüd on paljudel hambus sakslaste leige suhtumine oma hümni. Kui itaallased laulsid hingestatult hümni kaasa, siis paljud Saksamaa koondislased seisid lihtsalt vaikselt oma koha peal ning nüüd süüdistatakse neid väheses patriootlikkuses, kirjutab Eurosport.

«See on õige, et mängijad laualavad enne kohtumist hümni kaasa. Nad esindavad Saksamaa riiki, mitte iseennast,» sõnas Hesseni liidumaa esindaja Volker Bouffier.

«Saksamaa hümn käib koondise mängudega kaasas. Kui keegi ei suvatse hümni kaasa laulda, siis võiks ta parem jääda oma koduklubi juurde,» lisas Baieri liidumaa poolt Joachim Herrmann.

Teise maailmasõja tõttu on patriotism Saksamaal endiselt tundlik teema. «Seetõttu on paljudel raskusi hümni kaasalaulmisega,» põhjendas ajaloolane Paul Nolte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles