Naiste korvpallikoondis kaotas võideldes

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvialused jõud näitasid kohati head koostööd.  Pildil otsib Triin Teppo sööduga Valeria Kasti.
Eesti korvialused jõud näitasid kohati head koostööd. Pildil otsib Triin Teppo sööduga Valeria Kasti. Foto: Laura Oks

Eesti naiste korvpallikoondis kaotas Euroopa meistrivõistluste valikturniiril koduväljakul Poolale 58:65 ning pole senipeetud kuues kohtumises võiduarvet avada suutnud.


Kui eelmises kodumängus Montenegro vastu polnud eestlannadel tuntava tasemevahe tõttu mingit võidulootust, siis eilne kohtumine oli võrdsete võitlus, kus mängu saatus otsustati alles viimaste minutitega.

Peatreener Jaanus Levkoi hindas senipeetud mänge raskeks, kuid äärmiselt vajalikuks kogemuseks. «Need mängud selles seltskonnas on meile arengu seisukohast ülimalt olulised. Kui tahame sammu edasi astuda, peamegi tugevate vastastega madistama,» ütles Levkoi.

Eilse kohtumisega jäi peatreener rahule. «Näitasime, et suudame võistkondlikult tegutseda. Mängujoonisest pidasid naised täna hästi kinni ja mul pole kellelegi midagi ette heita. Kaotuse põhjuseid võib otsida mõnest rumalast pallikaotusest, pisiasjad otsustasid lõpuks,» ütles vaatamata kaotusele positiivselt meelestatud peatreener. Tugevast alagrupist tõi Levkoi eraldi esile Poolat, Montenegrot ja Serbiat.

«Need naiskonnad on teisest puust ja meil on sinna veel pikk maa minna, kuid ilma nende mängudeta ei saa me kunagi paremaks,» lisas Levkoi. Peatreener märkis ka, et Eesti jääb vastastele alla eelkõige mängu kiiruses ja tihti ka mängulugemises. «Aga me suudame õppida ja oma taset tõsta,» lisas ta.

«Kui võõrsil polnud meil Poola vastu lootusekübetki, siis täna võitlesime kõik viimse minutini ja näitasime kohati päris ilusat mängu. Kaotasime küll, ent oli kõva lahing,» lisas peatreener.  

Võrdsest mängust ilmselgelt häiritud ja ehk ka vastast alahinnanud Poola naiskonna juhendaja oli kogu kohtumise maruvihane ning vahetas mängijaid iga pisemagi eksimuse eest pingile.

Avapoolaja võitsid külalised siiski 27:24, ent kolmanda veerandaja keskel leidsid eestlannad üha tihemini sööduga korvi all keskmängija Valeria Kasti, kelle kaks järjestikust korvi vähendasid kaotusseisu ühepunktiliseks ja Kerttu Jallai kolmene viis Eesti üle pika aja juhtima ning võit oli kuni viimase minutini täiesti võimalik.

«Täna mängisime kõik ühtse võistkonnana ja väljakul oli hea olla,» kommenteeris 14 punkti ja 5 lauapalli toonud Kast.

«Parandasime hommikuses trennis kate-kattest mängus tehtud vigu ja see andis tulemuse. Mina isiklikult tunnen siiski suurt puudust meie ühest liidrist Viive-Kai Rebasest,» ütles Kast. Eelmisel koondisesuvel väga häid esitusi teinud Rebane ei saa praegu koondist haiguse tõttu aidata.

KORVPALL

Eesti – Poola 58:65

Eesti: Anderson 15, Kast 14, Nikolai 8, Teppo 6, Jallai 5, Rausberg 5, Rannaveski 3, Bratka 2.
Poola: Piekarska 16, Waliach 12, Skobel 10, Pietrzak 9, Koc 7, Szott 4, Makowska 3, Gulak 2, Idczak 2.

B-alagrupi tabeliseis: 1. Montenegro 4 (võitu)1 (kaotus), 2. Poola 4/1, 3. Serbia 3/2, 4. Šveits 2/3, 5. Eesti 0/6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles