Pele annaks parima jalgpalluri tiitli Casillasele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia jalgpallilegend Pele.
Brasiilia jalgpallilegend Pele. Foto: SCANPIX

Jalgpallilegend Pele avaldas arvamust, et selle aasta maailma parima jalgpalluri tiitel (Ballon d’Or) võiks minna Hispaania jalgpallikoondise väravavaht Iker Casillasele.

Endise Brasiilia koondislase sõnul pole viimasel paarikümnel aastal väravavahi ametit piisavalt tunnustatud ning kõik auhinnad lähevad ründavate mängijate kätte.

«Casillas on suurturniiridel alati suurepäraselt mänginud. Praegu oleks ideaalne aeg anda anda talle välja teenitud Ballon d’Or,» rääkis Pele ASile. «Tema roll Hispaania ja Real Madridi võitude juures on sama suur kui ründajatel. Meeskonnas võib olla maailma parim edurivimees, kuid kui tema selja taga ei seisa head väravavahti, siis on ei ole sellest kasu.»

Hispaania koondise kaptenina Euroopa meistritiitlini viinud Casillas pidi kogu EM-turniiri jooksul enda väravast välja võtma vaid ühe palli. Tema koduklubi Real Madrid võitis üle mitme aasta taas Hispaania meistritiitli ning ka seal kannab Casillas kaptenikohustusi.

«Ka mina olin ründajana Brasiilia koondisele väga oluline, kuid palju rohkem peaks rääkima sellistest legendaarsetest väravavahtidest nagu Amadeo Carrizo, Lev Jašin ja Gordon Banks,» lõpetas Pele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles