Olümpia avamisel kannab Eesti lippu Aleksander Tammert

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tammert
Aleksander Tammert Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee kinnitas täna delegatsiooni koosseisu XXX suveolümpiamängudele Londonis. Eesti lippu kannab 27. juulil toimuval avatseremoonial viiendat korda olümpiamängudel võistlev Aleksander Tammert.

Eesti delgatsioon on 76-liikmeline: 34 sportlast ning 42 treenerit ja taustajõudude esindajat. Neli aastat tagasi toimunud Pekingi olümpial võistles 47 Eesti sportlast. 2004. aasta Ateena mängudel oli võistlustules 42, 2000. aastal Sydneys 33, 1996. aastal Atlantas 45 ning 1992. aastal Barcelonas 38 eestlast.

Londoni olümpiadelegatsiooni kuulub 11 kergejõustiklast: Evelin Talts, Grit Šadeiko, Anna Iljuštšenko, Marek Niit, Rasmus Mägi, Mikk Pahapill, Raigo Toompuu, Gerd Kanter, Märt Israel, Aleksander Tammert. EOK täitevkomitee andis Eesti Kergejõustikuliidule aega 8. juulini kandidaadi esitamiseks meeste odaviskes.

Jalgrattaspordis esindavad Eestit Grete Treier ning Rene Mandri. Maadlejatest on olümpiadelegatsiooni liikmed Ardo Arusaar ja Heiki Nabi ning ujumises Triin Aljand ja Martin Liivamägi.

Judos esindab Eestit Martin Padar, laskmises Anžela Voronova, sulgpallis Raul Must, tennises Kaia Kanepi, vehklemises Nikolai Novosjolov ning vibuspordis Reena Pärnat.

Purjetajaid sõidab olümpiamängudele viis: Anna Pohlak, Ingrid Puusta, Karl-Martin Rammo, Deniss Karpak ning Johannes Ahun.

Sõudmise paarisaerulises kahepaadis astuvad võistlustulle Jüri-Mikk Udam ja Geir Suursild ning paarisaerulises neljapaadis Tõnu Endrekson, Andrei Jämsa, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

Londoni suveolümpiamängud toimuvad 27. juulist 12. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles