Levadia sai eurosarjas võidu, Kalju väärt viigi ja Trans masendava kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval omavahel viiki mänginud Meistriliiga liidrid Kalju ja Levadia püüavad mõlemad eurosarjas edasipääsu.
Laupäeval omavahel viiki mänginud Meistriliiga liidrid Kalju ja Levadia püüavad mõlemad eurosarjas edasipääsu. Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpalliklubid alustasid täna Euroopa liiga kvalifikatsiooniringi mänge. Ainsana oli võidukas Tallinna Levadia, kes alistas koduplatsil 1:0 Šiauliai. Nõmme Kalju teenis võõrsil väärt 2:2 viigi Lankarani Hazariga. Narva Trans jätkas paraku aga sissekäidud rajal, kaotades suurelt 0:5 Bakuu Interile.

Kell 18:00

Lankarani Hazar - Nõmme Kalju 2:2 (LÕPPSEIS)

Väravad: 7. Branimir Subasic, 30. Manuel Skarlatake - 5. Hidetoshi Wakui, 70. Eino Puri

Kalju asus võõrsil aserite vastu juba 5. minutil juhtima, kui täpne oli Hidetoshi Wakui. Vaid kaks minutit hiljem aga kodumeeskond viigistas ja pooltunni möödudes pääses ka juhtima.

70. minutil õnnestus Eino Puril aga lüüa väärtuslik teinegi võõrsilvärav ning 2:2 skooriga mäng ka lõppes. Kaks võõrsil löödud väravat jätavad Meistriliiga hetke tabeliliidrile kordusmänguks head võimalused, sest edasipääsuks piisaks nüüd ka 0:0 või 1:1 viigist.

Kell 18:30

Narva Trans - Bakuu Inter 0:5 (LÕPPSEIS)

Väravad: 12., 36. Bahana Tskhadadze, 63. Asif Mammadov, 71. Adamia, 78. Nizami Haijev pen.

Olude sunnil oma kodumängu Rakveres pidav Trans jäi kaotusseisu tosina minuti möödudes, kui täpne oli Bahana Tskhadadze. Kui mängitud oli 36 minutit, kahekordistas sama mees külaliste eduseisu. Teisel poolajal lasi Trans endale lüüa veel kolm väravat ja pidi taas vastu võtma suure kaotuse.

Kell 18:45

Tallinna Levadia - Šiauliai 1:0 (LÕPPSEIS)

Värav: 63 ov. Juvenal

Esimese mängu samuti kodus pidav Levadia võõrustab Leedu mullust neljandat meeskonda FK Šiauliaid. 63. minutil läks Levadia kohtumist vastaste omaväravast juhtima ning see jäi ka mängu ainsaks tabamuseks.

Kalju kordusmäng toimub 10. juulil Kadriorus, Trans ja Levadia peavad oma kordusmängu võõral väljakul 12. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles