Taaramäe: tuleb homne ära kannatada ja siis läheb kihvtimaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Indrek Hiibus

Tour de France’i viiendal etapil 47. koha saanud Rein Taaramäe pääses taas napilt kukkumisest, kiitis kerget päeva ja sõnas, et paari päeva pärast läheb tuur tema jaoks põnevaks.

«Täna võiks teha peaaegu eilsest postitusestcopy paste’i,» kirjutas Taaramäe oma rattablogis aadressil paf.com. «Etapp oli pikkuselt peaaegu sama, ainult 20 km vähem – 198 km. Tuult polnud ja pundis oli lihtne. Jälle nagu puhkepäev,» märkis ta.

Tänagi ei pääsetud tuuril lõpukilomeetrite kukkumiseta. «Lõpus pidi ette otsa hoidma, et kukkumisi vältida. Sain koos tiimi abiga sellega hakkama nii nagu vaja oli. 3,2 km peal käis pauk. Pääsesin napilt. Punnitasime siis seal teiste mägedemeestega päris korralikult, et esiots kätte saada, sest laks oli 200 m enne 3 km märki. Reeglina enne märki kukkumise tõttu kaotust saanud ratturid võitjaga sama aega ei saa, aga kuna pundi esiots oli maoka ajal nibin-nabin 3 km peal, siis pandi ikka kõigile sama aeg,» kirjeldas Taaramäe.

Samuti oli eestlasel üht-teist öelda ameeriklase Tyler Farrari kohta, kes nii eile kui ka täna kukkumistes pearolli mängis. «Eelmisel aastal korraldas ta maoka, kus Bradley Wiggins rangluu pani. Sellistest kindlatest kukkujatest katsun ma ise kaarega mööda sõita. Tyler otsis pärast sõitu Tom Veelersit taga ja lõugas parklas ringi, aga videost oli ju näha, kes tegelikult süüdi oli,» kommenteeris Taaramäe olukorda.

Eestlase sõnul tema tuur aga nüüd alles algab. «Täna jälle vedas. Kuus päeva on tuuril juba vedanud. Vaja veel homne, esimese nädala viimane päev ära kannatada ja siis läheb asi kihvtimaks. Pöidlaid homseks, et kogu p*sk minust vaid mööduks. Kas siis meetritega või millimeetritega, vahet pole. Peaasi, et mööda läheks,» lootis Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles