Bervoets: Tanel võiks kuuluda seitsme tippsõitja hulka

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marnicq Bervoets
Marnicq Bervoets Foto: CDS

Eestis viibiv endine MM-sarja tippsõitja Marnicq Bervoets nimetas Tanel Leoki tänavuse peamise komistuskivina vigastusi. «Ütlesin juba hooaja algul, et tema liitumine Suzuki meeskonnaga on väga hea valik. Nüüd on ta lõpuks ka vigastustest priiks saanud ja korralikke sõite teinud. Usun, et tal on potentsiaali olla MM-sarja seitsme tippsõitja seas,» märkis Bervoets.


Eesti krossimehed valmistuvad Bervoetsi käe all tänavu 30. septembril Belgias Lommeli rajal sõidetavaks Rahvuste krossiks. Kolm korda Belgia meeskonnaga Rahvuste krossi võitnud ja neli korda motokrossi MM-sarjas hõbedale tulnud liivaspetsi Bervoetsi nõu on hindamatu, kuna Lommelis sõidetakse just liivarajal.

Esmakordselt siinset meeskonda abistava Bervoetsi koostöö juured Eestiga ulatuvad kahe aasta tagusesse aega, kui ta Leokiga koostööd tegi.

«Tanel kutsus mind appi. Esialgu kaalusin otsust pisut, sest mul on Belgias ka oma tiim ja väga tihe töögraafik, aga kuna eestlased on väga head liivasõitjad, jäin nõusse,» sõnas Bervoets, kes kiitis eile Maardu rajal treeninud koondisekandidaatide Leoki, Priit Rätsepa, Juss Laansoo, Andre Parki, Ardo Kauriti, Erki Kahro, Henri Roosioru, Priit Biene ja Kert Pääbo ettevalmistust.

«Osa sõitjatega olen väga rahul. Eriti teeb rõõmu, et nad on heas füüsilises vormis, mis on liivarajal ülimalt oluline,» lausus Bervoets, kes täna jagab Eestis esmakordselt näpunäiteid ka päris noortele krossimeestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles