Muhu väina regatil on stardis üle saja jahi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu väina regatt
Muhu väina regatt Foto: Jassu Hertsmann

Muhu väina regatt on Eesti pikimate traditsioonidega avamerepurjetamise võistlus, mis sel aastal toimub 55. korda. Regatil selguvad avamerepurjetamise Eesti meistrid klassides ORC, ESTLYS ja Folkboot.

Regatil, mis on ühtlasi ka EJL Avamerepurjetamise Eesti Karika kolmas regatt, selguvad avamerepurjetamise Eesti meistrid klassides ORC, ESTLYS ja Folkboot.

106 jahiga Eestist, Soomest, Lätist, Leedust ja Venemaalt pea 700 purjetajaga pardal on see läbi aegade üks suurima osavõtjate arvuga regatt Eestis. Sel aastal seitsmekümnendat sünnipäeva tähistavaid Folkboot klassi jahte osaleb rekordiline 12 jahist koosnev flotill.

Regatt algab pühapäeval, 8. juulil Pärnus, põikab sisse Kuivastu, Heltermaa ja Haapsalu sadamatesse ning jõuab lõpuks Tallinnasse, kus regati pidulik lõpetamine leiab aset laupäeval, 14. juulil Merepäevade pealaval Vanasadama Admiraliteedi basseini kõrval.

Juubelihõngulise regati pidulik avamine leiab aset laupäeval, 7. juulil kell 18.30 Pärnu Jahtklubi lipuväljakul. Regati kuulutab avatuks kultuuriminister Rein Lang. Etteaste teevad ka 70. sünnipäeva tähistavad folkboodid, milliste hulgast vanim regatil osalev jaht Svea on valmistatud 1957. aastal.

Pühapäeva, 8. juuli lõunal antakse Pärnu lahel regati avastart ja jahid siirduvad Muhu saarele, vastvalminud Kuivastu sadama väikelaevasadamasse. Sealsamas Kuivastus toimub esmaspäeval teine etapp Kuivastu ring. Teisipäeval siirdutakse kolmanda etapiga Hiiumaale Heltermaa jahisadamasse, kus möödunud aasta regatil ootas purjetajaid äärmiselt soe ja sõbralik vastuvõtt. Kolmapäeval sõidetakse neljas etapp Heltermaa ring. Regati viies etapp viib neljapäeval jahid pärast kümmet aastat taas Haapsallu, kus purjetajaid võtavad vastu kolm sadamat - Westmeri, Grand Holm Marina ja Veskiviigi sadam. Reedel toob regati kuues etapp jahid Tallinnasse, Peetri sadamasse. Laupäeval toimub Tallinna lahel Muhu Väina regati viimane, seitsmes etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles