Odaviskajad selgitavad pühapäeval, kes sõidab olümpiale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas Helsingi EMil.
Risto Mätas Helsingi EMil. Foto: Liis Treimann

Pühapäeval  toimuv Heitjate seeriavõistluse IV etapp selgitab, kes esindab Eestit Londoni OM-il meeste odaviskes.

Meeste odaviskes on Londoni OMi B-normi täitnud neli sportlast, kuid riigid saavad välja panna vaid ühe B-normi täitnud sportlase, seega selgitatakse Londonisse sõitja kahe võistluse põhjal tekkiva tulemuste pingerea järgi.

Esimene võistlus oli teisipäeval Viljandis toimunud Kuldliiga II etapp ning lõplik paremusjärjestus selgub Heitjate seeriavõistluse IV etapil Tallinnas. Hetkel juhib pingerida Risto Mätas Viljandis visatud 79.71ga.

Stardis kõik meie parimad odaviskajad – Risto Mätas, Tanel Laanmäe, Mihkel Kukk, Marko Jänes ja Ahti Peder. Naiste odaviskes näeme sel aastal esmakordselt duelli mai lõpus tehtud operatsioonist taastuva Liina Laasma ja Raine Kuninga vahel.

Meeste kuulitõukes on lubanud starti tulla enne Helsingi EMi kerge vigastuse saanud Raigo Toompuu. Põnevat pakub ka naiste kettaheide, kus teiste seas asuvad võistlustulle Eha Rünne, Kätlin Tõllasson ja Anu Teesaar.

Meeste kettaheites on stardis Martin Kupper ja Priidu Niit. Ka vasaraheites teeb kaasa selle ala Eesti paremik – nii stardivad ka Maris Rõngelep ja Martin Lehemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles