Raske vastase saanud Tarvas jätkab värbamisrallit

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Andres Sõber tüürib Tarvast edukalt.
Treener Andres Sõber tüürib Tarvast edukalt. Foto: Arvet Mägi

Eile korvpalli EuroChallenge sarja loosimisel istunud Rakvere Tarva abitreeneri Madis Putko närvid olid viimseni pingul. Klubi juht ja peatreener Andres Sõber saatis ta Saksamaale Freisingisse sõnadega, et kui ta toob sealt vastaseks Jekaterinburgi Urali, võib ta kohe otse Venemaale sõita.

Nüüd aga oli loosikausis vaid kaks võimalikku vastast, türklaste Bursa Tofas ja seesama Ural. Saatus halastas Tarva noorele abitreenerile – eurosarja eelringis minnakse vastakuti Türgi mulluse kaheksanda meeskonna Tofasega.  

25. septembril kohtutakse Rakveres, nädal hiljem ollakse vastakuti Türgi autotööstuslinna meeskonna koduväljakul. Võitja pääseb edasi alagruppi, kus juba ootavad Sloveenia Nove Mesto Kraka, Küprose ETHA Engom ja Türgi kuues klubi Karsiyaka.

Selleks, et tugeva vastasega väärikalt heidelda ja põhiturniirile jõuda, tegeleb Sõber aktiivselt meeskonna komplekteerimisega. Põhimõtteliselt on jõutud kokkuleppele aastaid Läti koondisse kuulunud Raitis Grafsiga ja ääremängija Maris Laksaga. «Agent kinnitas meile, et Grafsi nõusolek on sisuliselt olemas,» rääkis Sõber.

«Praegu on kindel, et meile tuleb Maris Laksa. Samas on teada, et Grafs ja Laksa on sõbrad ning tahaksid mängida ühes tiimis.»

Möödunud hooajal Eesti meistriliigas pronksi võitnud Sõber kasutas kolme lätlasest leegionäri teeneid, sama palju võib lõunanaabreid olla meeskonnas ka uuel hooajal. Jätkamise teemadel on Sõber teinud juttu tagamees Juris Umbraškoga.  

Neljapäeva hilisõhtul lõi aga Sõber käed ka tunamullu meeskonda kuulunud Renato Lindmetsaga, kes eelmise hooaja veetis Islandil. «Väidetavalt tehti talle tänavugi sealt parem pakkumine, aga ta tahab meil mängida,» märkis Sõber. Võimalike liitujatena on Sõber märkinud aga mängujuhte Sten-Timmu Sokku ja Reimo Tamme.

Tartu Ülikool pääses otse EuroChallenge sarja põhiturniirile, kus neid loositi ühte gruppi ukrainlaste Juznõi Himki ja prantslaste JDA Dioniga. Neljas meeskond selgub Jekaterinburgi ja Rumeenia Gaz Metani paarist.

Kuigi vastased näivad tugevad, oli tartlaste juhendaja Gert Kullamäe optimistlik. «Selge, et ükskõik kuhu gruppi me oleks saanud, eesmärk on ikkagi edasi pääseda. Kõik on meie enda kätes,» sõnas Kullamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles