Eesti lõi värava, kuid kaotas suurelt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Karl-Eerik Luigend (paremal) lõi Eesti eest ajaloolise värava.
Kapten Karl-Eerik Luigend (paremal) lõi Eesti eest ajaloolise värava. Foto: Laura Oks

Eesti U19 koondis suutis kodusel EM-finaalturniiril teises mängus küll väravaarve avada, ent lõpuvile märkis Kreeka 4:1 paremust.


Avapoolajal hästi tegutsenud Eesti lasi paraku endale esimese värava lüüa kõige halvemal hetkel, avapoolaja lõpuminutitel, kui Kostas Stafylidise eeltöö realiseeris peaga Giorgos Katidis. «Probleemid hakkasid meil tekkima alates Brent Lepistu vigastusest,» viitas peatreener Arno Pijpers poolkaitsjale, kes oli eile üks Eesti silmapaistvamaid mängijaid.

Paraku põrkas ta peadpidi tugevalt kokku Panagiotis Ballasega ning vahetati peagi pingile.
«Pidime rohkem oma mängu avama,» selgitas Pijpers. «See lubas meil küll ise rohkem luua, aga andis ka vastasele võimalused. Paar Kreeka väravat tulid liiga lihtsalt,» sõnas hollandlane.

Lisaks kripeldas tal hingel veel üks mänguolukord. «Esimesel poolajal väärisime penaltit, kui Karol Mets karistusalas pikali tõmmati. Enne turniiri öeldi, et särgist mahatirimised karistatakse ära, aga täna seda ei tehtud,» polnud Pijpers hollandlasest vilemehe Danny Makkelie tegutsemisega rahul. «Särgist mind tõesti tiriti ja ruumi ei antud. Kukkusin, kuid vilet ei kõlanud,» imestas ka Mets.

Pärast kreeklaste kahte tabamust rõõmustas normaalaja lõpuminutil kodupublikut kapten Karl-Eerik Luigend, kelle terav löök leidis tee Stefanos Kapino selja taha. Kuid kohe järgmisel vasturünnakul tegi Giannis Gianniotas lõppseisuks 4:1. «Olen väga-väga rahul väravaga ja väga-väga õnnetu neljanda värava üle,» võttis Pijpers mängu lõpu kokku.

Suur kaotus kustutas ka Eesti lootused lõpetada grupis kolmandana ja lunastada MM-pääse. «Ütlesin juba enne mängu, et 0:1 puhul olnuks veel kõik võimalik, aga nüüd küll mitte,» tõdes Pijpers.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles