Mätas viskas oda 82.10 ja sõidab olümpiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas.
Risto Mätas. Foto: Laura Oks

Risto Mätas viskas täna Heitjate seeriavõistluse IV etapil oda 82.10 ning täitis Londoni olümpiamängude A-normi. Ühtlasi on see tulemus ka tema isiklikuks rekordiks.

Selle tulemuse viskas Mätas viimase katsega. Enne viimast katset juhtis Mätas võistlust 79.90ga.

«Põdesin viimase katseni, et äkki ei õnnestu ikkagi olümpiapääset saada,» sõnas Mätas. «Viimane katse tuli emotsiooni pealt ja õnnestus. Nüüd on vaja teha veel tööd hoojooksuga ning olümpiaks loodaks ennast ajada lõppvõistluse vormi.»

Teise koha sain täna 77.67ga Tanel Laanmäe ning kolmas oli 77.10ga Mihkel Kukk.

Meeste odaviskes oli enne tänast Londoni OMi B-normi täitnud neli sportlast, kuid riigid saavad välja panna vaid ühe B-normi täitnud sportlase.

Kui Mätas poleks täna A-normi täitnud, oleks Londonisse sõitja selgitatud kahe võistluse (Kuldliiga II etapp ja Heitjate seeriavõistlus) põhjal tekkiva tulemuste pingerea järgi. Enne tänast juhtis pingerida samuti Mätas, kes viskas Viljandis toimunud Kuldliiga etapil 79.71.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles