Tanel Leok sai etapivõidu, kuid Pärnu Kuningaks krooniti Priit Rätsep

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Laura Oks

Laupäeval Pärnu lennuvälja motoparki Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste  etapile kogunenud pea paar tuhat inimest said osa heast krossipäevast, millele pani punkti superfinaal. Selle võitja Priit Rätsep krooniti Pärnu Kuningaks 2012.

Päev algas väga keerulistes tingimustes, kui treeningute ajal sadas paduvihma, mis muutis raja mudaseks, kuid selginenud taevas, päike ja tuul kuivatasid raja kiirelt ja päeva jooksul vajas see mõne koha pealt juba kastmist. MX1 klassis oli stardis motokrossi MM-sarjas hetkel üheksandal kohal olev Tanel Leok Suzukil, kes näitas juba kvalifikatsioonis head kiirust. Ka võistlussõitudes polnud Leokile vastast ja nii võitis ta kindlalt etapi MX1 arvestuses.

Teisele kohale tuli etapi kokkuvõttes Juss Laansoo KTM-il, kes oli avasõidus pärast tagasihoidlikku starti kolmas ja teises sõidus Leoki järel teine. Kolmas koht etapil kuulus Indrek Mägile (Kawasaki), kes sõitudes oli teine ja kolmas.

MX2 klassis oli konkurents väga tihe, kui kolm meest lõpetasid võrdsete punktidega. Määravaks sai teise sõidu tulemus, mille võitis Priit Rätsep. Kokkuvõttes oli Rätsep aga alles neljas, kuna pärast kahte kukkumist lõpetas ta avasõidu MX2 klassi seitsmendana. Etapivõidu sai Andre Park, kes oli sõitudes neljas ja teine, teine koht kuulus Rannar Uusnale, kes oli sõitudes teine ja neljas ning kolmas oli Janis Karklins, kes sai sõitudes kaks kolmandat kohta.

Peale kolme etappi on MX1 klassi liider sarja arvestuses Indrek Mägi (128 p), teine Juss Laansoo (117 p) ja kolmas Jüri Triisa (105 p). MX2 klassis on liider Priit Rätsep, teine Erki Kahro (122 p) ja kolmas Andre Park (120 p).

Startide vahel peetud show-võistlusel Saku staaride supersprint jõudsid mees-mehe vastu peetud lühikeses sõidus finaali Edik Kuusk (Kawasaki, Saku MK) ja Tanel Leok. Kahe võiduni peetud finaalis oli parem Edik Kuusk, kes sellega võitis ka 600-eurose preemia.

Juba kümnendat korda selgus päeva lõpus ka Pärnu Kuningas, kui superfinaalis olid stardis nii MX1, MX2 kui MX2 jun sõitjad. Alguses sõitu juhtinud Juss Laansoo paraku kukkus ja kaotas sellega  võimaluse sõit võita. Priit Rätsep tegi päeva viimases sõidus väga hea esituse, jättis selja taha nii Indrek Mägi kui ka lõpuks ennast kolmandaks sõitnud Laansoo ja krooniti Pärnu Kuningaks 2012.

Seeniorite klassis sai etapivõidu Reio Engman, kes jätkab ka üldliidrina. MX2 juunior klassis oli Pärnus teistele püüdmatu Rain Koch, kes on üldarvestuses täiseduga liider. 85 cc klassis sai etapivõidu värskelt klassis 65 cc Kirde-Euroopa tsooni parimaks tulnud Andreas Hiiemägi. Quadracer klassis oli Pärnu etapivõitja Andro Halliko, Mini MX klassis Erik Pirn, Quad 200 klassis Hendrik Volmer ja Quad 100 klassis Kevin Saar. 

Lisaks meistrisarja klassidele peeti võistlusi ka karikasarja klassides. MX B klassis võitis Reiko Kikas, MX C klassis sai etapivõidu Ainars Dukulis Lätist ning Mini MX Hobby klassis Mati Tagapere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles