Wenger: mõned mängijad on mu töö hävitanud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger.
Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger. Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi peatreener Arsene Wenger kinnitas, et kuigi teatud mängijate lahkumine on tema tehtud töö nullinud, ei kavatse ta oma treenerifilosoofiat muuta ega asuda meeletuid summasid kulutavat e konkurentidega võidu jooksma.

Viimase tähtmängijana teatas oma lahkumissoovist Arsenali kapten Robin van Persie, kes ei soovi veel aasta aega kestvat lepingut pikendada. Ühe põhjusena tõi hollandlane välja Inglismaa meistriliigas viimase hooaja kolmandana lõpetanud Arsenali vähesed ambitsioonid.

Wenger usub aga, et tal ei tasu sellegipoolest taganeda oma praegusest tegevuskavast, mis toetub tugevale akadeemiale ja ise mängijate kasvatamisele. Prantslane on korduvalt tunnistanud, et talle on seejuures eeskujuks Johann Cruyffi omaaegne tegutsemine Amsterdami Ajaxis. Sellegipoolest andis Wenger teravalt mõista, mida ta osadest klubist lahkujatest arvab.

«Olen Cruyffiga igati ühte meelt ja ma ei kavatse muutuda,» vahendab The Sun Wengeri sõnu. «Ainus kurb asi on see, et vahel hävitavad teised sinu töö. Tahad näha, kuidas mängija oma parimas eas sinu klubi eest mängib. Kuid alati ei lähe nii. Olen sellise ilmingu ohvriks sattunud. Kaotasin Samir Nasri, Cesc Fabregase ja Gael Clichy selles vanuses, kui nad oleksid pidanud Arsenali eest oma elu parimat jalgpalli mängima,» ütles Wenger.

«Kuid ma ei lahkunud klubist, isegi kui mul selleks võimalus oli. Oleksin võinud kümme korda mõne teise klubi juurde minna, kuid jäin Arsenali, sest olen samade eesmärkide ja põhimõtetega siin viimased 16 aastat töötanud. Ja see ei muutu,» lubas Wenger.

Prantslane kinnitas, et rahaga teda ei motiveeri. «Samamoodi ei pane Cruyffi sugused inimesed kogu oma energiat noorte mängijate abil meeskondade ehitamisse sel eesmärgil, et raha teenida. Me teeme seda, kuna soovime jalgpallile midagi vastu anda,» rõhutas treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles