Pettunud Hamilton ja Button: selle autoga pole võimalik võita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamiltonil (vasakul) ja Jenson Buttonil on inseneridega arutamist, kuidas autot kiiremaks muuta.
Lewis Hamiltonil (vasakul) ja Jenson Buttonil on inseneridega arutamist, kuidas autot kiiremaks muuta. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonna sõitjad Lewis Hamilton ja Jenson Button tunnistasid pärast täielikult ebaõnnestunud Silverstone’i etappi, et hetkel pole McLarenil liidritega sammu pidamiseks piisavalt kiirust.

«Mõnes mõttes hea, et sõidu ajal vihma ei sadanud,» leidis pettunud Button Daily Mailiga vesteldes. «Nägime hästi, kui aeglased oleme.» Silverstone’is kümnendana lõpetanud Button on hetkel MM-sarja juhtivast Alonsost juba 79 punkti kaugusel ja hoiab alles kaheksandat kohta. Hamilton jääb hispaanlasest maha 37 punktiga ja on neljas. Seejuures on Button viimaselt kuuelt etapilt noppinud vaid seitse punkti. McLareni meeskond vajus aga tiimide arvestuses neljandaks, Red Bulli, Ferrari ja Lotuse järele.

Buttoni meelest on McLaren hetkel aeglasem ka Williamsist ja Sauberist. «Kui teine auto mööda lendab, tundub, nagu seisaksin ise paigal. Nad sõidavad nagu mööda rööpaid. Mul pole aimugi, kuidas see võimalik on. Tunnen ise, et võtsin autost kõik, mis võtta oli. Strateegia oli hästi paigas ja boksipeatused õnnestusid, aga me pole praegu lihtsalt piisavalt head,» tõdes Button kibedalt.

Kodusel etapil alles kaheksandana lõpetanud Hamilton ei tahtnud otsesõnu vastata küsimusele, kas auto on põhimõtteliselt valesti ehitatud, kuid vihjas tugevalt just sellele. «Mina ei soovi selliseid sõnu kasutada, teie muidugi võite. Aga eks vaadake autosid üksisilmi ja saate kohe aru, et meie vormel näeb teistest erinev välja,» sõnas ta. McLaren kasutab tänavusel hooajal teistest tiimidest erinevat auto ninaosa lahendust – briti tiimi auto esiots on saledam ja laugem kui nokkloomadeks ristitud teistel uutel vormelitel.

«Ma pole aerodünaamika alal just ekspert, aga asi peab kuidagi sellega seotud olema. Järgmise hooaja autot ehitades tuleb seda silmas pidada, kuid tegu oleks liiga suure muutusega, et seda veel tänavu sisse viia,» andis Hamilton mõista, et tänavust vormelit enam ümber ehitama ei hakata.

«Mul on meeskonnast kahju, sest kõik rabavad nagu hullud,» lisas ta. «Meie Jensoniga rabame samamoodi ja fännid toetavad meid nii kuidas vähegi jõuavad, aga millestki pole kasu. Kodusel etapil tahad alati kiireim olla ja võita, kuid meil kummalgi pole praegu autot, millega oleks võimalik seda teha. Usun, et võime uuesti kiiruse leida, kuid praegu meil seda pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles