Taaramäe rivaal võib ränga kukkumise tagajärjel neeru kaotada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wout Poels toimetati pärast ränka kukkumist kiirelt haiglasse.
Wout Poels toimetati pärast ränka kukkumist kiirelt haiglasse. Foto: SCANPIX

Rein Taaramäe rivaal, tänavusel Tour de France'il üheks parima noorratturi valge särgi peapretendendiks peetud Wout Poels võib kuuendal etapil toimunud ränga kukkumise tagajärjel ühest neerust ilma jääda.

Õnnetus juhtus reedesel kuuendal etapil. Vacansoleil’ meeskonna 24-aastane rattur sai raskelt viga kukkumises, mille põhjustas väidetavalt keegi Lampre ISD ratturitest, kes ei suutnud õigel ajal pidurdada. Grupis tekkis tropp, mees pani aga just sel hetkel rattakingade katteid taskusse ja sõitis, üks käsi juhtraua küljest lahti. Grupi kiirus oli sel hetkel umbes 70 km/h.

Poels rebestas neeru ja põrna, murdis kolm ribi ning vigastas ka kopsu. Ta viidi kiirelt Metzi sõjaväehaiglasse ja seejärel edasi Nancy haiglasse.

«Me ei saa hetkel välistada võimalust, et Wout kaotab neeru,» sõnas Vacansoleil’ meeskonna arst Peter Lagrou De Telegraafile. «Ei saa eitada, et olukord on murettekitav. Loodetavasti saame paari päeva pärast midagi enamat öelda, aga loodame, et neer õnnestub siiski päästa,» lisas ta.

Arstid püüavad Poelsi täna Maastrichti haiglasse toimetada. Lagrou sõnul on mehe seisund stabiilne ja tema ise suhtleb arstidega, kes hollandlase eest hoolitsevad. «Füüsiliselt peaks Wout sellest kõigest üle saama. Isegi ilma neeruta on ta võimeline tervenema. Ta on noor mees ja tema tervis on hea, mis aitab paranemisele kaasa,» lausus Lagrou.

Paraku jääb neeru eemaldamisel õhku oht, et teise neeru vigastamise korral oleks tagajärjed rängad. Samas on mitmed ratturid minevikus samasuguses seisus edukalt võistlemist jätkanud. Nii on näiteks ka kolmekordsel tuuri võitjal ja kahekordselt maailmameistril Greg LeMondil vaid üks terve neer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles