Video: Tallinna teletornist saab ekstreemsportlaste meka

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvilised ei pea enam Tallinna teletornis elavas järjekorras seisma.
Huvilised ei pea enam Tallinna teletornis elavas järjekorras seisma. Foto: Liis Treimann

Tallinna teletorn tähistab peagi oma 32. sünnipäeva ning sünnipäevanädala raames kogunevad 11.-13. juulil 50 BASE-hüppajat  üle maailma, et kolm päeva järjest teletornist langevarjuga alla hüpata.

Lisaks kohalikele ekstreemsportlastele saabub osalejaid Eestisse üle kogu maailma-  Soomest, Lätist, Venemaalt, USA-st, Austraaliast, Šveitsist, Ungarist, Norrast. Hüppeid sooritatakse 175 m kõrguselt sobivate ilmastikutingimuste korral 11.-13. juulil kell 10:00-19:00. Külastajatele toimub iga päev kell 17.00 BASE-varju pakkimise õpituba. 

Mis on B.A.S.E.- BASE on akronüüm sõnadest Building (hoone), Antenna (antenn või kraana), Span (sild) ja Earth (kalju) ning tähendab maaga ühenduses olevatelt objektidelt hüppamist. Peamine erinevus tavalistest langevarjuhüpetest seisneb hüppe kõrguses, mis tavapärase 4km asemel on u 50-200 meetrit ning ranitsas on sees vaid üks varjukuppel ehk teisisõnu puudub varuvari. BASE hüppamine on lubatud vaid väga kogenud langevarjuritele, miinimumnõue on 400 tavahüppe kogemus.

Esmakordselt tehti BASE-hüpe Tallinna teletornist 2005. a.

Vaata videot varsemast BASE-hüppest Tallinna teletornist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles