Kohtunikud unustasid Kaur Kivistiku jooksuks takistused panemata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kivistik
Kaur Kivistik Foto: Liis Treimann

Takistusjooksja Kaur Kivistiku sõnul lükkus 7. juulil Saksamaal Bottroper Galal 3000 meetri takistusjooksu start rajale õigeaegselt ülespanemata jäetud takistuste tõttu edasi.

«Jooksjad kutsuti juba joonele, kui üks võistleja avastas, et takistusi polegi veel ringile maha asetatud. Tehti märkus kohtunikule, kes lasi kohe abikohtunikel takistused maha panna. Nii tuli järjekordselt viis minutit lõõskava päikse käes oodata,» rääkis Kivistik Jooksuportaalile.

Stardipaugu kõlades võttis tempo üles üks palgatud mustanahaline «jänes», kelle ülesandeks oli joosta olümpia A-normi tempoga niikaua, kui jaksab. Esimene kilomeeter läbiti 2.48ga. Palava ilma tõttu tempo pisut rauges ja jänes ei suutnud enam samas rütmis vedada. Enne viimast kilomeetrit astus ta kõrvale. Tugevamad tõstsid natuke tempot, Kivistik püsisis veel grupi lõpus. Grupp hakkas vaikselt pikenema ja tulid väiksed vahed sisse, niimoodi joosti ka lõpuni.

«Lõpp oli mul järjekordselt väga raske. Tulemusega jään kindlasti rahule, sest eelmistest võistlustest taastumiseks (EMist Helsingis - toim.) ei olnud just palju  aega. Läksin Saksamaale võistlema mõttega täita viimasel hetkel olümpia B-norm. Teadsin, et see ei ole lihtne ja taastumiseks aega nappis. Üritasin ikkagi ja puudu jäi 4,5 sekundit, Tiidrek Nurmel üle 25 sekundi, mis tähendab, et olin kordades B-normile lähemal, kui Nurme,» ütles Kivistik, kes sai Saksamaal ajaga 8.36,50 kaheksanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles