Eesti oli mänguks valmis, kuid kaotas avamängu Venemaale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Metsalu
Oliver Metsalu Foto: FIBA Europe

Eesti U20 korvpallikoondis alustas eile Sloveenias Euroopa meistrivõistluste turniiri ning avamängus tunnistati Venemaa 58:86 paremust.


«Olime mänguks tegelikult päris hästi valmis ning Venemaal oli meiega tükk tegu,» rääkis koondise peatreener Andres Sõber pärast kohtumist. Eesti kaotas avaveerandaja seitsme punktiga. «Venelased vahepeal päris kartsid meid, sest kolmanda veerandaja keskel oli vahe korraks jälle ainult kümme punkti,» jätkas Sõber.

Mängu lõpus eestlaste jõud rauges ning Venemaa kasvatas lõpus vahe 28 punkti suuruseks. «Eks neil on mitmed mehed juba Venemaa kõrgliigas kanda kinnitanud,» kommenteeris eestlaste peatreener tasemevahe erinevust. «Palju jääb sellistes mängudes suuruse ja tugevuse taha.»

Täna seisab Eestil ees kohtumine Kreekaga ja laupäeval Ukrainaga. «Järgmised vastased on samamoodi tugevad meeskonnad. Vaatan praegu Kreeka mängu ja nad mängivad meeletu kaifiga, kõik mehed on varumeeste pingil püsti,» kiitis Sõber tänaseid vastaseid.

«Usun, et meestel läks esimene kramp üle. Peame omad asjad paika sättima ning hea tujuga mängule peale minema,» lõpetas Sõber. Eesti koondise parimana tõi eile Oliver Metsalu 11 punkti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles