Kanter võitis vihmasajus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel.
Gerd Kanter kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel. Foto: Liis Treimann

Eile Londonis toimunud Teemantliiga etapil oli kettaheites võistlustules ka Gerd Kanter, kes saavutas tulemusega 64.85 esikoha.


«Tulemusega ei saa rahule jääda, kuid võidu üle on hea meel,» rääkis Kanter pärast võistlust. «Võistluse alguses oli päris tugev vihmasadu, mis jäi lõpus küll järele, kuid siiski jäid tulemused täna väga kesiseks.»

Avaringis ei suutnud Kanter ega ka mitmed teised favoriidid 60 meetri joont alistada. Hiljem vihmasadu lakkas ning tulemused natukene paranesid. Eile osalenud heitjatest oli Kanter hooaja parimate tulemuste võrdluses neljandal kohal, kuid vihmases olümpialinnas toimunud võistluses suutis eestlane siiski oma paremuse maksma panna.

«Tegelikult ma siia võidumõtetega ei tulnud, kuid tundub, et ka teistel oli raske. Avakatsel oli meil probleeme ketta käes hoidmisega,» selgitas Eesti olümpialootus, kes oleks tahtnud eile kindlasti kaks meetrit rohkem heita.

Sellel hooajal 70.28 heitnud Leedu vägilane Virgilijus Alekna lõpetas tulemusega 63.71 teisel kohal ning kolmas oli kodupubliku rõõmuks Lawrence Okoye, kelle pikim katse oli 63.33.

«See oli teine kehvades tingimustes võistlus järjest ning kindlast väärt kogemus enne olümpiat. Väidetavalt on ka seal vihma tõenäosus 50%,» arutles ta. «Jään nüüd Inglismaale laagrisse, et nende tingimustega veel rohkem harjuda.»

Kanter rääkis, et saareriigis on hetkel ka kohalike jaoks harjumatult külm ning vihmane suvi. «Teeme oma pundiga veel paar pisemat katsevõistlust. Tehnika koha pealt peab veel vaeva nägema, et vihmas häid tulemusi heita,» rääkis Eesti rekordimees. Kokkuvõttes usub Kanter, et eile oli kettameestel mingi kotermann sees ning olümpial võidetakse tunduvalt parema tulemusega. Teemantliiga üldarvestuses tõusis eestlane viie punktiga teisele kohale, esikohal on kuus punkti kogunud Ehsan Hadadi, kes eile ei võistelnud.

Barcelonas toimuvatel juunioride maailmameistrivõistlustel ei suutnud Kätlin Tõllasson ennast kettaheite finaali heita ning pidi leppima tulemusega 48.50, mis andis 16. koha.

Tõllasson heitis A-grupis, kus kvalifikatsiooninorm oli jõukohane neljale võistlejale, Eesti neiu ja normi täitnud sportlaste vahele mahtus veel kaks võistlejat.

12 parema hulka viinuks tulemus 49.46, Tõllassoni isiklik rekord on 53.02.

Esimesel päeval 14. kohal lõpetanud seitsmevõistleja Grete Šadeiko alustas päeva kahe üleastutud katsega kaugushüppes. Kolmandal katsel sai eestlanna siiski tulemuse kirja, kuid 5.58 ei olnud kindlasti tema jaoks rahuldav. Odaviskes sai Šadeiko kirja 37.06. Oma parimas võistluses viskas eestlanna pea üheksa meetrit rohkem, punktidesse arvestatuna tähendas see 172 punkti kaotamist. Isikliku rekordi graafikule kaotas 4709 punkti kogunud Šadeiko enne viimast ala 71 punktiga ning asus 11. kohal.

Avapäeva 23. kohaga lõpetanud Kristella Jurkatamm sai kaugushüppes kirja 6.19 ning odaviskes jäi tema tulemuseks 36.94. Kokkuvõttes asus Jurkatamm 4513 punktiga 17. kohal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles