USA koondis jäi veel ühest staarist ilma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blake Griffin
Blake Griffin Foto: AP/Scanpix

USA korvpallikoondist tabas enne Londoni olümpiamänge järjekordne tagasilöök, kui vigastatute nimekirja lisandus Los Angeles Clippersis mängiv Blake Griffin.



Äsja koduklubiga uue, viie aasta pikkuse ja 95 miljoni dollari väärtuse lepingu sõlminud Griffin vigastas vasaku põlve meniskit ja peab järgmisel nädalal operatsioonile minema. Mees jääb väljakult eemale vähemalt kaheksaks nädalaks ning naaseb ilmselt alles Clippersi oktoobris toimuvaks treeninglaagriks.

«Kindlasti on olümpialt eemale jäämine tema jaoks väga raske, tean, kui pühendunult ta selleks valmistus,» rääkis Clippersi peatreener Vinny Del Negro.

USA korvpalliliit teatas, et Griffini vigastus lõi välja koondise treeninglaagris vahetult enne 113:59 võidumängu Dominikaani Vabariigiga. «Tegelikult vigastas ta oma põlve ilmselt juba NBA hooaja lõpus,» arvas korvpalliliidu juht Jerry Colangelo. «Griffinil oli võimalus minna uuringutele, kuid ta otsustas seda õigel ajal mitte teha ning vigastus süvenes.»

NBA esimesel kahel hooajal keskmiselt üle 20 punkti visanud Griffini asemel kutsuti koondisesse järgmisel hooajal New Orleansis mängiv Anthony Davis, kes mängus Dominikaani Vabariigiga viskas kümne minutiga üheksa punkti. 19-aastane Davis oli selle aasta NBA draft’i esimene valik.

Lisaks Griffinile jäävad vigastuse tõttu Londonist eemale veel Chris Bosh, LaMarcus Aldridge, Derrick Rose, Chancey Billups, Dwyane Wade ja Dwight Howard.

«Vaatamata vigastustele on meie valikus suurepärased mängijad,» rääkis

Miami Heatiga NBA meistriks tulnud LeBron James. «Muidugi on kahju, et väga paljud mehed peavad erinevatel põhjustel eemale jääma, kuid NBA on nii tugev liiga, et leiame sealt alati uued mängijad, kes astuvad välja ja täidavad puudujate kohad.»

Kevin Durant on samuti enesekindel, et vigastused meeskonnale mingit märki ei jäta. «Kõik mehed on oma ego tagaplaanile jätnud, kuid  koondise eest mängime ikka ülima enesekindlusega,» arutles 23-aastane Durant. Olümpia korvpalliturniir algab 28. juulil, finaal toimub 12. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles