Leok oli Lätis seitsmes ja tõusis MMi arvestuses koha võrra

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok Läti MM-etapil
Tanel Leok Läti MM-etapil Foto: Suzuki

Tanel Leok lõpetas Kegumsis peetud motokrossi MM-sarja etapi teise sõidu seitsmendana ning platseerus sellele kohale ka etapi kokkuvõttes.

Kuninglikus MX1 klassis võistlev Leok (Suzuki) kaotas sõidu võitnud Kevin Strijbosile (KTM) 40,746 sekundiga. Sõidu lõpetas teise kohaga Antonio Cairoli (KTM) ning kolmas oli Ken de Dycker (KTM). Leoki meeskonnakaaslane Clement Desalle oli neljas.

Läti etapil kaasa teinud Gert Krestinov (Honda) suutis oma esimese sõidu positsiooni ühe koha võrra parandada ning lõpetas sõidu 14. kohal, Juss Laansoo (KTM) oli 23.

Etapi kokkuvõttes kogus Leok 29 punkti ning see andis talle 7. koha. Etapivõidu noppis esimese sõidu võitnud ning teises Strijbosi paremust tunnistanud Cairoli. Krestinov oli 13 kogutud punktiga 14.

MMi kokkuvõttes tõusis Leok 230 punktiga 8. kohale. Liidrikoha võttis uuesti enda valdusesse Uddevalla etapil nulli peale jäänud Antonio Cairoli, kes möödus Desalle’ist. Seni ainult kahel MM-etapil osalenud Gert Krestinov tõusis 18 kogutud punktiga MMi üldarvestuses 26. kohale.

Tanel Leok: «Rahul olen sellega, et sain head punktid ja tõusin koha võrra MM-sarjas. Kripeldama jääb see, et teine sõit oleks võinud parem olla, jäin stardikurvis toppama ja põrkasin seal Bobrõševiga kokku ja kaotasin kohti. Siiski õnnestus lõpus veel paar kohta tagasi võtta. Olud olid üsna muutuvad, kord vihm, siis jälle kuiv. Ja Eesti fänne oli kohal palju, mis andis hea tunde.»

MX2 klassis sõitev Priit Rätsepa (KTM) võistlus kulges Krestinovile sarnaselt – esimese sõidu 15. kohta suutis ta ühe positsiooni võrra parandada ning lõpetas 14. kohal. Läti etapp oli Rätsepale senise hooaja kõige edukam, sellel hooajal polnud ta varem suutnud mõlemast sõidust punkte koguda. Samuti oli teise sõidu 14. koht senise hooaja parim.

Etapi kokkuvõttes kogus Rätsep 13 punkti ja sai 14. koha. MMi kokkuvõttes on Rätsep kogunud 19 punkti ning asub sellise saldoga 27. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles