U20 koondis näitas Sõbra sõnul sisu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber lasi end külma veega üle kasta.
Andres Sõber lasi end külma veega üle kasta. Foto: Arvet Mägi

Eesti U20 korvpallikoondis kaotas Sloveenias toimuval A-divisjoni EMil kõik kolm kohtumist, ent koondise peatreener Andres Sõber jäi hoolealuste hingestatud mänguga rahule.


Grupist edasipääsu otsustavas viimases mängus Ukraina koondisega tuli laupäeval kahjuks vastu võtta napp 69:72 kaotus. Pidevalt tagaajaja rollis olnud Eesti jõudis lõpuminutil vaid punkti kaugusele, kuid siis naeratas õnn rohkem vastastele. «No see oli nii lähedal ja nii kaugel,» ohkas Sõber. «16 sekundit enne lõppu, kui olime punktiga maas, oli Jaan Puidetil pall juba näppude vahel, aga... läks ära,» ütles Sõber. «Kuid tuletan meelde, et samas oli meil vastas meeskond, kes alles kaks nädalat tagasi võitis valitsevat meistrit Hispaaniat. Nemad olid siia turniirile tulnud ikkagi selle mõttega, et võidavad oma grupi või on vähemalt kahe esimese hulgas. Ärme siiski unustame, kus me oleme – Euroopa 16 parima meeskonna seas. Meie alagrupp oli väga tugev,» ütles Sõber neliku kohta, kuhu peale Eesti ja Ukraina kuulusid veel Venemaa ja Kreeka. «Müts maha poiste ees, kõik, kes platsil käisid, mängisid suure südamega.»

Ukraina vastu viskas Eesti parimana Martin Paasoja 18 punkti ja võttis kaheksa lauapalli. Seejuures mängis Paas­oja terve teise poolaja nelja veaga. «Ta on mul siin pundis üks kõvemaid vanamehi kindlasti,» kiitis Sõber. «Paasoja, Raap, Laane, Nurger… no mul ei ole mitte kellelegi midagi ette heita,» loetles Sõber.

Sõbra sõnul sai alagrupiturniiriks seatud põhieesmärk täidetud – iga kohtumisega läks mängupilt aina paremaks. «Alagrupp oli väga raske, aga häälestasime ennast hästi. Võib-olla jäi lõpus lihtsalt puudu mehest, kes võtaks ja sisse viskaks. Kaitses pingutasid kõik väga kõvasti,» ütles Sõber. «Võidud on ka muidugi tähtsad, aga noortekoondise mõte on ju milleski muus. Seda ütlen küll julgelt, et siit on kaks-kolm väga kõva meest Eesti korvpallile tulemas,» lausus ta.

Täna alustab Eesti Ljubljanas koos teiste oma alagrupis neljandaks jäänud meeskondadega miniturniiri, mille lõpuks selguvad kohad 13.–16. Vastasteks on Montenegro, Gruusia ja Rootsi. «Eks need kolm alagrupimängu imesid meid kõvasti tühjaks, aga õnneks oli vahepeal üks puhkepäev. Oleme juba hea turniiri teinud, aga püüame ikka lõpuni võidelda,» lausus Sõber.

Eesti naiste koondis lõpetas EM-valiktsükli koduplatsil suure 58:97 kaotusega Serbiale. Serblannad kindlustasid võiduga koha finaalturniiril, Eesti jäi ainsagi võiduta alagrupis viimaseks. Mirjam Nikolai viskas Serbia vastu 17, Mailis Pokk 14 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles