Vaata: spordimaailma suurimad sabotaažid

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oxfordi ja Cambridge vahelist sõudevõistlust seganud mees.
Oxfordi ja Cambridge vahelist sõudevõistlust seganud mees. Foto: SCANPIX

Eilsel Tour de France’i etapil toimunud vahejuhtum, kui teele visatud teravad esemed lõhkusid 30 võistleja rehvid, pani The Telegraphi ajakirjanikke panema kokku viis suurimat spordivõistluste saboteerimise juhtumit. Sporditoimetus toob viis hullemat tegu lugejateni ning lisab omalt poolt ühe meeldejääva hetke.

1.1994 – Tonya Harding vigastas oma konkurenti

Iluuisutaja Tonya Harding oli seotud oma konkurendi vigastamisega enne USA iluuisutamise meistrivõistlusi, mille käigus selgitati Lillehammeri olümpiale sõitvad uisutajad. Kerrigan suutis põlvevigastusest siiski taastuda ning naasis olümpialt hõbemedaliga, Harding jäi kaheksandaks.

2. 2004 – Meeste maraton olümpiamängudel

Teine intsident võib olla meeles ka Eesti televaatajal. Nimelt leidis see aset Ateena olümpiamängude meeste maratonijooksu ajal. Endine preester jooksis rahva hulgast rajale ning võttis Brasiilia jooksja Vanderlei de Lima oma haardesse. Pärast haardest välja rabelemist jätkas de Lima jooksu, kuid kaotas suure osa oma 40-sekundilisest edumaast ja lõpetas kolmandana.

3. 1997 – Austraalia otsustav MM-valikmäng

Austraalia oli pääsemas oma teisele MMile, kui publiku hulgast jooksis väljakule pahatahtlik fänn. Mängus segaduse tekitanud poolehoidja kiskus maha ühe värava võrgu. Pärast pikemat pausi jätkunud mängus suutis Iraan kaheväravalisest kaotusseisust viigini jõuda ja pääses tänu võõrsil löödud väravatele edasi.

4. 2012 – Oxfordi ja Cambridge'i sõudevõistlus

Tulles ajas tänasele päevale lähemale, mahtus edetabelisse ka üks käesoleval aastal aset leidnud sündmus. Ülipikkade traditsioonidega kahe maineka ülikooli Oxfordi ja Cambridge'i vahel peetud sõudevõistlust segas protestija, kes ujus paatide teekonnale ette. Pärast pausi võttis võidu Cambridge, kuid sõidule jättis pitseri ühe Oxfordi sõudja aeru purunemine.

5. 2003 – Silverstone'i GP

Ateena maratoni segamine polnud selle endise preestri ainus temp – aasta varem segas ta tõsiselt Silverstone'i vormel-1 GP etappi. Rajaturvajatest mööda pääsenud mees jooksis keset rada ning autod sõitsid talle vastu sisuliselt tippkiirusel. Õnneks suutsid kõik piloodid hoo maha võtta ning rajatöötajad püüdsid segaja kinni ja lohistasid rajalt minema. Sellise teo eest määrati mehele kahe kuu pikkune vanglakaristus.

6. 2004 – Jalgpalli EMi finaal

Ükski selline pingerida poleks õige ilma kuulsa Jimmy Jumpita. 2004 aasta jalgpalli EMi finaalis Kreeka ja Portugali vahel jooksis Jump väljakul Luis Figo juurde, viskas teda Barcelona lipuga ja karjus sõna «reetur», vihjates sellega Figo üleminekule Barcelonast Madridi Reali. Portugal kaotas koduse turniiri finaali ning Kreeka krooniti meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles