Touri liider Wiggins: olümpial tasun Cavendishile abi eest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins (vasakul) ja Mark Cavendish.
Bradley Wiggins (vasakul) ja Mark Cavendish. Foto: SCANPIX

Tänavusel Tour de France’il liidrikohta hoidev Bradley Wiggins lubab olümpiamängudel tasuda kaasmaalasele ja meeskonnakaaslasele Mark Cavendishile seni osutatud abi eest.

Wiggins loodab Cavendishi toetada juba tuuri viimasel etapil Pariisis, mis on pea alati olnud sprinterite pärusmaa. Hetkeseisuga kroonitaks just Wiggins ise pühapäeval Pariisis esimese britina Touri võitjaks. Tõsi, ees ootab veel kaks mägedeetappi ja laupäevane 53,5 km pikkune temposõit, kuid tuuri esimest eraldistarti valitses Wiggins kindlalt ja seni on Sky meeskond suutnud ka mägedes kõiki konkurentide rünnakuid väga kindlalt kontrollida.

Cavendish on aga seni täitnud tuurieelse lubaduse ning aidanud eeskätt kaasmaalast, selle asemel, et ise oma 21 etapivõidule lisa otsida. «Mark on olnud kahe ja poole nädala jooksul fantastiline,» lausus Wiggins Telegraphile. «Ta on täielikult minu toetamisele pühendunud – tegemist on tõelise meistri ja suurepärase sõbraga. Kõik näevad, kuidas ta meile joogipudeleid veab ning eile võitles ta ennast hambad ristis esimesest tõusust üles, et saaks meid sõidu hilisemas faasis aidata. Püüame Pariisis meeskonnaga kõik teha, et talle etapivõitu kätte mängida,» lausus Wiggins.

«Lisaks ootab Marki ees olümpiamängude grupisõit ja ta pole varjanudki, et kuldmedal on tema põhieesmärk,» lisas Wiggins, kes 1. augustil ka ise olümpial temposõidus starti asub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles