Kobe Bryant nimetas NBA komissari ideed lolluseks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryant.
Kobe Bryant. Foto: SCANPIX

Kobe Bryant ütles otse välja, mida ta arvab NBA komissari David Sterni ideest, et USAd võiks edaspidi olümpial esindada kuni 23-aastaste mängijate koondis – ta peab seda lolluseks.

Londoni mängudeks valmistuv USA koondis jõudis eile Manchesteri ning koondise vanim ja kogenuim liige Bryant ei jätnud ajakirjanikele ütlemata, mida ta Sterni kavast arvab. «See on loll idee. Valik peaks olema ikka mängija enda teha,» vahendab ESPN Bryanti sõnu. Kui temalt küsiti, mil määral mängijad on Sterni ettepanekut omavahel arutanud, vastas Bryant: «Arutasime ikka. Lühidalt kokku võttes on see tobe plaan ja midagi enamat meil lausuda polegi. Võime selle ka teile, ajakirjanikele, rahumeeli välja öelda.»

Bryant väljendas oma seisukohta sama otsekoheselt juba koondise treeningkogunemisel Las Vegases, naeruvääristades klubiomanike muret võimalike vigastuste ees. «Minu meelest on vale asjadele selle nurga alt vaadata,» lausus Bryant Los Angeles Timesile. «Kui oleksin klubiomanik, tahaksin, et mu mängijad koondise eest kaasa lööksid, sest mõistan, et nad mängivad ju suvel niikuinii kuskil korvpalli, ilma et ma täpselt teaksin, kus nad on. Nad võivad ju mängida mingite täiesti suvaliste jobudega, kes tahavad hirmsasti ennast tõestada. Siis lähebki staarmängija näiteks pealt panema ja keegi võtab ta maha ja ongi vigastus käes,» kirjeldas Bryant ilmekalt. «Siin mängime aga parimate vastastega, arstid on ööpäevaringselt olemas, NBA treenerid võivad alati tulla ja treeningut pealt vaadata. Kui mina oleksin omanik, peaksin olümpiakoondises mängimist igatahes paremaks variandiks,» sõnas ta.

Stern leiab aga, et NBA peaks mõtlema, enne kui oma parimad ja enamasti ka kõige paremini makstud mängijad olümpiale saadab. Nii käiski ta välja ettepaneku, mis on võrreldav olümpiamängude jalgpalliturniiri reeglitega – meeskonnas olgu alla 23-aastased mängijad ja lisaks kolm vanemat meest. Seejuures oleks kõikidel NBA mängijatel luba osaleda MMil. Teoreetiliselt avaneks NBA klubiomanikel siis õigus osa tuludest endale saada, kui nad lubavad oma parimatel meestel MMil mängida. Hetkel ei teeni NBA klubid olümpiamängude pealt pennigi.

Bryantile ei meeldinud ka see punkt. «Omanikud tahavad kõigest oma investeeringut kaitsta,» nähvas ta. Talle sekundeeris ka Chris Paul. «Jumal tänatud, et keegi varem Sterni plaani peale mõelnud pole, sest siis ei saaks ma olümpial mängida. Mulle isiklikult meeldis, kui igaüks saaks osalemise üle ise otsustada, sest olümpial mängimine – osalen mängudel teistkordselt – on üks mu elu vägevamaid kogemusi. Kui vaadata, siis pärast eelmist olümpiat tegin elu parima hooaja. Kui kutid mängivad niisuguses koondises, lähevad nad hooajale vastu ülima enesekindlusega. Hooaja jooksul tuleb ehk juttu, kui väsinud me suveks oleme, aga laagrisse jõudes on kõik mehed juba elevil. See on palju parem kui kodus tuima trenni tegemine ja niisama palli patsutamine. Saame mõõtu võtta maailma parimatelt mängijatelt,» lausus Paul.

Muudatuste vastu on ka USA koondise juht Jerry Colangelo. «Me ei tahaks küll midagi muuta, sest meile meeldib praegune olukord. Hoolitseme oma mängijate eest ja teeme enda arvates kõike õigesti,» sõnas ta.

USA koondis on viimase paari kuu jooksul vigastuse tõttu ilma jäänud mitmetest tippmängijatest. Nii ei saa Londonis osaleda Dwight Howard, Dwyane Wade, Chris Bosh, LaMarcus Aldridge, Chauncey Billups ja Blake Griffin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles