Jeremy Lin kolis New Yorgist Houstonisse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Lin uuel hooajal enam New York Knicksi särki ei kanna.
Jeremy Lin uuel hooajal enam New York Knicksi särki ei kanna. Foto: SCANPIX

Mullusel NBA hooajal New York Knicksi ridades ootamatult särama löönud Jeremy Lin vahetas klubi ja jätkab Houston Rocketsis.

Lini koht Knicksis sattus löögi alla, kui klubi palkas tagamängija Raymond Feltoni. Eelnevalt oli Knicks teinud kõik, et neil oleks vabaagendi rollis olnud Lini puhul õigus teiste klubide palgapakkumisele samaga vastata, kuid Rocketsi pakutud summa osutus isegi liiga paremuselt teise sissetulekuga Knicksi jaoks liiga kopsakaks.

Lin teenib Rocketsis järgmise kolme hooaja eest 25 miljonit USA dollarit. Algul eeldati, et Houstoni klubi pakub talle nelja-aastast ja 30 miljoni dollari suurust lepingut, kuid viimasel hetkel tegi Rocketsi peamänedžer Daryl Morey kavala lükke, pannes lauale lühema lepingu, mille kohaselt Lin teenib viimasel kolmandal aastal 15 miljonit dollarit. See tähendanuks aga, et Knicks oleks vastavalt NBA reeeglitele pidanud samaväärse lepingu puhul maksma viimase hooaja pealt tervelt 35 miljonit dollarit n-ö luksusmaksu.

Lin ei viibi seejuures Houstoni meeskonna juures esimest korda. Hooaja algul, kui temast NBAs veel keegi suurt midagi ei teadnud, treenis ta kaks nädala koos Rocketsiga ja sai kiitva hinnangu, kuid kuna meeskonna nimekirjas olid juba mängujuhid Goran Dragic ja Kyle Lowry, otsustati teda mitte palgata. Tänaseks on Dragic sõlminud lepingu Phoenix Sunsiga, Lowry siidus aga Toronto Raptorsisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles