Londoni olümpiamängude avatseremooniat lühendati 30 minuti võrra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiamängude avatseremoonia maketil
Londoni olümpiamängude avatseremoonia maketil Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängude avatseremoonia looja, režissöör Danny Boyle sai olümpia organiseerijatelt käsu avatseremooniat turvakaalutluste tõttu 30 minuti võrra lühendada.

Otsus langetati pärast seda, kui möödunud nädalalõpul toimunud esinemisproovid näitasid, et tseremoonia kestab kauem kui kolm tundi, kirjutab The Telegraph.

Täna jätkunud proovide põhjalt langetati otsus, et tseremoonia lõpus olnud trikirataste show jääb täiesti ära ning mõni etteaste jääb veel ära.

Olümpia organiseerijate sõnul on oht, et kui etendus läheb üle aja, võivad tekkida mitmed turvalisuse ja transpordiga seotud probleemid.

Boyle´i loodud avatseremoonia peaks kestma 90 minutit ning sellele järgneb sportlaste avadefilee. Londoni olümpiamängudel osaleb 204 riiki.

Sportlaste paraad on avatseremoonia pikim osa ning see arvatakse kestvat 90 minutit.

Organiseerijad on arvestanud, et tseremoonia lõppeb keskööl või hiljemalt 00.30.

Nad võtsid arvesse ka asjaolu, et pealtvaatajad pärast avapidustusi ühistransporti kasutada saaksid. Londoni metroo töötab kella 2.30ni.

Suurimaks väljakutseks on pealtvaatajate ja vippide istekohtadele paigutamine, nende saabumine ja lahkumine.

Korraldajad soovitasid pealtvaatajatel avatseremooniale saabuda varakult, et vältida viimase hetke ummikuid. Avatseremoonia algab kell 21.00 kohaliku aja järgi.

Ka avatseremoonia järgne pealtvaatajate lahkumise koordineerimine on üsna keeruline logistika- ja turvaülesanne.

Boyle'ile võis tseremoonia lühendamine üsna vastukarva olla, sest mees on vorminud seda kaks aastat ja tema silmis on see ideaalne.

Ka on esinejate seas neid, kes ei saa peokava lühendamise tõttu üles astuda ning nad tunnevad, et nende vaev on tühja jooksnud.

Londoni olümpiamängude avatseremooniale kulub 27 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles