Aigar Leok ja teised Euroopa enduurotipud stardivad Eestis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: enduro-abc.com

21.-22. juulil saab Pärnumaal, Paikusel näha enduuro Euroopa tippsõitjaid, kui Eestis sõidetakse enduuro Euroopa meistrivõistluste etapp.

Kokku on Paikusele oodata pea 160 enduurosõitjat 17 riigist, keda ootavad siin kahel päeval ees põnevad rajad Eestimaa looduses. Tegu on tänavuste Euroopa meistrivõistluste teise etapiga, esimene etapp sõideti mai lõpus Itaalias ja seal oli stardis rohkelt Eesti sportlasi.

Parima tulemuse sai avaetapilt Martin Leok, kes on juunior E2/E3 klassis peale esimest etappi kolmandal kohal. Oma esimese stardi selle aasta Euroopa meistrisarjas teeb koduvõistlusel Aigar Leok, kes tänavu näidanud väga häid tulemusi enduuro MM-sarjas. Paikusel stardib ta E3 klassis, samas klassis on eestlastest veel Euroopa MV arvestuses stardis Tõnu Kallast, Toomas Triisa ja Mart Meeru, kõik kolm osalesid ka avaetapil Itaalias.

E2 klassis on Euroopa MV punkte jahtimas Egon Üpraus ja veteranide klassis Almar Proos, Agu Vahur ning Toivo Nikopensius. Peale avaetapi omas klassis eestlastest parimal, kaheksandal kohal olev Nikopensius on ühtlasi ametis ka võistluse korraldusega.

«Erinevalt Eesti võistlustest on Euroopa MV etapi katsed kindlasti raskemad, sest ka osalejate tase on kõrgem. Eks Eesti sõitjatel väike koduraja eelis ikka ole, kuid kuidas see ära kasutatakse, näeme juba võistluspäevadel. Pealtvaatajatele soovitaks kindlasti ekstreemkatset, mis asub Paikuselt Seljametsa poole sõites paari kilomeetri kaugusel ja see asub suure tee ääres, mugav tulla ja mugav jälgida. Lisaks atraktiivne vaatepilt,» rääkis Toivo Nikopensius.

Paikuse enduuro Euroopa MV etapiga koos sõidetakse ka Eesti ja Balti meistrivõistluste etapp enduuros. Mõlemal päeval ootab võistlejaid sarnane rada, üks päev koosneb kolmest ringist pikkusega 60 kilomeetrit. Laupäeval antakse start kell 11.00 ja pühapäeval kell 10.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles