Taaramäe: sain enam-vähem selgeks, mida grillkana tunneb

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Rein Taaramäe püsis Tour de France'i tänasel 16. etapil pikalt jooksikute seas, kuid tunnistas oma blogis, et etapivõidu eest võitlemiseks jõudu ei jagunud.

«Hommikul, kui start anti, olin teadagi äksi täis, et proovida, sest profiili järgi tundus üks maru raske ja atrõõvile sobiv päev. Nii läkski. Hoidsin pundi ette esimesed 25 km ja esimese pisikese kildase tõusu lõpuks olime äkki 38 mehega grupist eemaldunud. Kõik oli läinud nagu plaanitult,» kirjeldas Taaramäe oma blogis mänguportaalis paf.com.

«Ent juba stardis sain aru, et jalad pole need, mis võiks. Mingit ühtlast tempot kannatasin päris hästi, aga nii kui gaasi atrõõvis pandi, siis olin kiirenduse vastu jõuetu. Jalgades jõudu lihtsalt polnud,» tõdes ta.

«Pusisime koos suure grupiga kuni Tourmalet’ mäe alla ja siis läks asi ribadeks. Ise sõitsin peaaegu kogu mäe koos Hoogerlandiga. Kuna ette oli jäänud palju mehi ja oli selge, et midagi täna ei tule, siis oli eesmärgiks jõuda viimase tõusu alla peagrupiga. Seepärast kühveldasime kogu Tourmalet’ ja Col de Aspin’ koos ega lasknud tempot alla.

Lõpuks, kui grupp enne Reyrosourdi mäge kannale jõudis, võisin rahulikult omas tempos mäest üles kulgeda, kartmata, et ajalimiidi taha jääks, sest pärast viimast mäge jäi meil vaid laskumine 15 km,» kirjutas Taaramäe.

Päeva iseloomustava sõnana mainis Taaramäe ära kohati kuni 40 kraadini tõusnud kuumuse. «Kuigi sõitsin viimase tõusu rahulikult, hakkas päike kõvasti pähe ja peagi valutas pea ning olemine läks kuidagi eriti kehvaks. Sain siis mäest koos Sergio Paulinhoga üles sõidetud ja siis jäi vaid laskumine. Enam-vähem sain selgeks, mida grillkana tunneb,» muigas ta.

Oma üldist seisundit hindab Taaramäe aga realistlikult. «Homme on uus ja lühem, kuid ka üliraske päev – kuumus, mäed… Jalg kehv, kuid katus on hea. Seega probleemi pole. Ehk on homme parem, kuid palju siit loota pole,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles