Caster Semenyat eelistati jalgadeta jooksjale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: SCANPIX

Kurikuulus 800 meetri jooksu maailmameister Caster Semenya valiti Lõuna-Aafrika Vabariigi lipukandjaks Londoni olümpiamängude avatseremoonial.

«Minu jaoks on tõeline privileeg teha midagi nii suurt. Kanda oma riigi lippu on väga eriline,» kommenteeris Semenya otsust The Guardiani vahendusel.

21-aastase jooksja kõrval oli üks kandidaatidest sellele auväärsele kohale teine meedia huviorbiidis olev sportlane – amputeeritud jalgadega sprinter Oscar Pistorius.

Mainitud atleetidele kõrval olid kandidaadid lippuri kohale veel ujuja Cameron van der Burgh ja kaugushüppaja Khotso Mokoena .

Semenya sattus meedia huviorbiiti 2009. aasta kerejõustiku MMil Berliinis. Pärast 800 m jooksu võitmist tekkis küsimus, kas tegemist on ikka naisega. Erinevad testid ja nende tulemuste ootamine jätsid sportlase võistlustelt eemale ligi aasta pikkuseks perioodiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles