Neuville: Østberg peab Rally Estonia võitja kiivri nimel pingutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia võitjale disainitud kiiver
Rally Estonia võitjale disainitud kiiver Foto: Rally Estonia

20.-21. juulil Otepää ümbruses toimuval Baltikumi suurimal autospordisündmusel Rally Estonial startiv Thierry Neuville saatis hoiatuse konkurent Mads Østbergile.

Teist aastat järjest disainib Tribilia Design Rally Estonia võitjale spetsiaalsele kiivri, mille eelmisel aastal sai endale Mads Østberg, kes ka tänavu Ford Fiesta RS WRC võistlusautoga stardis on. Østberg kinnitas kiivrit nähes, et tahab kindlasti ka selle aasta võitja kiivri enda valdusesse saada. 

«Kui Mads (Østberg – toim) tahab selle aasta Rally Estonia võitja kiivrit, peab ta kõvasti pingutama ja minust kiirem olla, sest ma kavatsen selle endale võita,» esitas Neuville Østbergile väljakutse. 

Rallil stardib kokku viis WRC autot ja neli sõitjat autoralli MM-sarja TOP10 hulgast. Esimest korda näeb Eestis sõitmas Citroen DS3 WRC masinat, millega asub rallivõitu püüdma noor Belgia rallimees Thierry Neuville Citroen Junior World Rally Team’ist. Hetkel MM-sarjas kaheksandal kohal olevale Neuville’ile on see esimene kord Eestis sõita. 

«Ootan huviga starti Rally Estonial. Ma pole siin varem sõitnud, kuid teiste WRC sarja sõitjate käest olen kuulnud sellest võistlusest ja Eesti teedest palju head. Sarnased Soomele, kohati kiiremad, mis sobib meile hästi kuna saame siin enne Soome MM-rallit teha korraliku ettevalmistuse. Kuid see ei tähenda, et teeksime kiiruse osas hinnalandust, alati kui läheme starti siis tahame võita,» rääkis Neuville Rally Estonia pressikonverentsil.  

WRC sarja TOP10 sõitjatest on Rally Estonia stardis veel Martin Prokop (Ford Fiesta RS WRC) ja Jari-Matti Latvala, kes tagaveolise Ford Escort’iga osaleb Rally Estonia Historic võistlustel. WRC autod toovad veel starti Georg Gross (Ford Focus WRC) ja Oleksii Tamrazov (Ford Fiesta RS WRC). Rally Estonia algab reedel, 20. juulil. Esimene Historic auto on Tehvandi staadionil oleval poodiumil kell 14.00 ja esimene moderne auto kell 16.25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles