Korvpalli meistriliiga laieneb Ida-Virumaale

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Korvpalliliidu juhatus otsustas lubada Ida-Virumaa korvpalliklubi KK Hito korvpalli meistriliigasse.

Otsusega laieneb liigas osalevate klubide arv üheksani ja geograafiliselt saab kaetud üks rahvarikkam regioon Eestis.

«Hito liitumine korvpalli meistriliigaga on kindlasti positiivne sündmus,» ütles EKL peasekretär Karel Loide. «Esiteks on korvpallikaardil tagasi Ida-Virumaa regioon, kus ajalooliselt on tugevad noortevõistkonnad olnud. Samuti avanevad klubile hoopis uued võimalused korvpallipüramiidi arendamiseks, sest meistriliiga on sponsorite jaoks konkurentsitult suurima publikuhuvi tõttu atraktiivseim turundusväljund.»

«Alaliidu jaoks on tähtis, et klubi noormängijad, kes kuuluvad ka meie noortekoondistesse saaksid võimaluse mängida meistriliigas,» lisas Loide.

KK Hito on üks vanemaid EKL liikmesklubisid, kelle esindusmeeskond saavutas möödunud hooajal esiliigas teise koha. Edukalt on esinetud ka mitmetel noorteturniiridel nii kohalikul tasandil kui rahvusvaheliselt. Käesoleval kevadel saavutas klubi U20 koosseis Euroopa noorte korvpalliliiga EYBL kõrgemas divisjonis II koha.

Võistkonna duubelmeeskond osales Eesti meistrivõistluste II liigas ning klubi lööb kaasa noorteliigade kõikides vanuseklassides.

«Kuna võistkonna tuumiku moodustavad U20 vanuseklassi ja nooremad mängijad, siis kindlasti leidub skeptikuid, kes kahtlevad uue võistkonna tasemes, kuid samas olukorras olid nii Rapla kui Pärnu liitumise ajal. Mõne kogenud mängija lisandumisel suudavad nad kindlasti paljudele hambaid näidata juba esimesel aastal,» arvas Loide.

Võistkonna kodusaaliks on Jõhvi Spordihall, mis mahutab kuni 900 pealtvaatajat. Treenerina jätkab võistkonna senine juhendaja Priit Sternhof .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles