Ässade vahele kiilunud Gross: tulemus oli meeldiv üllatus

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia esimene võistluspäev
Rally Estonia esimene võistluspäev Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rally Estonial parima eestlasena absoluutarvestuses kolmanda koha saanud Georg Gross tunnistas, et tulemus oli meeldiv üllatus. «Tegemist oli meie jaoks hooaja teise ralliga ning esimesel võistlusel Lätis polnud sellisest minekust märkigi,» sõnas koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga sõitnud mees.

Kolmest MMi esikümne mehest õnnestus Grossil oma vanakooli Ford Focus WRCga edestada tšehh Martin Prokopit. Seejuures oli harrastussportlasest eestlase ülekaal koguni 55 sekundit. Teist korda Otepääl võidutsenud Mads Østbergi ja Thierry Neuville olid klass omaette.

«Saime juba esimesel päeval Prokopiga vahe sisse ja suutsime seda teisel päeval hoida,» rääkis Gross. «Laupäeva hommikul ei õnnestunud küll kõik väga hästi, ent vahe püsis ja teisel ringil saime teha juba oma sõitu.»

Absoluutarvestuses viienda koha saanud Karl Kruuda pidas maha vägeva duelli Kaspar Koitlaga. Lõpuks jäi Super-2000 autoga sõitnud Kruuda N-rühma masinas istunud Koitla vastu peale. Rahul olid võistlusega aga mõlemad.

«WRC-autode järel saadav parim koht oli algusest peale meie eesmärk ja selle nimel võitlemine muutis kihutamise väga põnevaks,» märkis koos Martin Järveojaga sõitnud Kruuda. «Kui rada läks vihma tõttu raskemaks, tekkis mul väike eelis.»

Koitla meenutas, et Kruuda tegi täpselt seda sama, mida mullugi, ent kokkuvõttes ei rikkunud see tema rahulolu. Esmatähtis oli võit N-rühmas. «Kokkuvõttes oli kõik väga hea. Probleeme oli vaid 8. kiiruskatsel, kui sõitsime korra rajalt välja. Kolme viimase kiiruskatse jaoks valisime liiga kõva seguiga rehvid ja see avaldus ka tulemustes.»

    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles