Rumalalt teenitud karistus kukutas Vetteli viiendaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull
Red Bull Foto: SCANPIX

Täna sõidetud vormel-1 sarja Saksamaa etapil veeres teisena üle lõpujoone Sebastian Vettel, kuid keelatud manöövri tõttu lisati tema ajale 20 sekundit ning nii langes sakslane viiendale kohale.

Karistuse kaasa toonud intsident leidis aset võistluse eelviimasel ringil, kui Vettel möödus Jenson Buttonist kasutades selleks raja kõrval olevat asfalteeritud ohutusala. Kõnealune möödasõit leidis aset nõelasilmakurvist väljudes.

Vettel võinuks pärast möödasõitu koha Buttonile loovutada ja proovida konkurendist hiljem mööduda või siis lõpetada võistlus kolmandal kohal, aga nüüd tõusid Vettelist lisaks Buttonile mööda ka Kimi Räikkönen ja Kamui Kobayashi.

Kui Vettel ületanuks lõpujoone kolmandal kohal, oleks sakslane teenininud 15 punkti, viienda koha eest sai ta aga 10 punkti. MMi üldarvestuses tähendab selline lõpptulemus, et Vettel kaotab esikohal olevale Fernando Alonsole juba 44 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles