Venno soovib liituda tundmatu Lõuna-Korea liigaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno
Oliver Venno Foto: Sille Annuk

 Eesti koondise diagonaalründaja Oliver Venno karjäär on võtnud viimasel ajal ootamatu pöörde – kevadel oli mehel laual lepingupakkumine endiselt koduklubilt VfB Friedrichshafenilt, kuid nüüd veetis mees nädal aega testimisel hoopis Korea kõrgliigameeskonna Daejeoni Samsung Bluefangsi juures.


Venno jättis sakslastega lepingu ootele, et leida uus koduklubi Euroopa tippliigadest, kuid praeguseks on olukord muutunud. «Eks mõned Itaalia ja Venemaa meeskonnad on minu vastu ikka huvi tundnud,» rääkis Venno. Friedrichshafen ei jaksanud ära oodata, millal eestlane neile vastab, ning palkasid uue pommitaja.

Seejärel on Venno pikalt olnud teadmatuses ning esimene testimine sai tema jaoks alguse möödunud nädalal Lõuna-Koreas. «Täiesti normaalse meeskonnaga on tegemist. Klubil on olemas kõik, mida vaja,» kirjeldas mais 22-aastaseks saanud võrkpallur Bluefangsi võistkonda. «Kui nad peaksid mulle lepingut pakkuma, siis võtan selle vastu. Hetkel mingit vastust neilt tulnud pole, kuid nad lubasid minuga peagi ühendust võtta.»

Korea liigas on iga meeskonna juurde lubatud mängima üks võõrleegionär ning seetõttu jääks Venno kanda seal väga suur koormus. Käreverest pärit võrkpallur jääks ideaalis üheks hooajaks Daejeoni ning seejärel liiguks edasi uutele jahimaadele. Korea liigast ei tohiks Venno arvates olla raske tagasi Euroopasse liikuda. «Eelmisel hooajal diagonaalründaja kohta mänginud mees pallib järgmisel aastal näiteks Venemaa liigas,» selgitas Venno.

Korea liiga taseme kohta noor eestlane midagi öelda ei oska. «Tean, et Daejeon on viimastel aastatel meistermeeskond olnud,» rääkis ta. 2005. aastal professionaalseks meeskonnaks muutunud Bluefangs on sellest ajast alates võitnud tiitli kuuel korral ning kaks korda on tulnud leppida hõbemedaliga.

Idamaadele kohaselt on enamik meeskonnaliikmetest lühikest kasvu. «Olin seal ilmselt kõige pikem mees. Paar pikemat kohalikku oli veel, aga üldiselt on mängijad ikka lühikesed,» rääkis 210 cm pikkune Venno.

Bluefangs mängib kodumänge 6000 inimest mahutavas Chungmu gümnaasiumi saalis. Daejeon on Korea suuruselt viies linn, kus elab 1,5 miljonit inimest. «Asub kohe pealinna Souli külje all,» kirjeldas Venno kohalikke olusid.

Eelmisel hooajal 13 000 pealtvaataja ees Saksamaa karikavõitjaks tulnud Friedrich­shafeniga luhta läinud koostööd Venno taga ei nuta. «Ma ei ole pettunud, et nendega leping tegemata jäi,» arutles ta. «Mina oma tuleviku pärast ei muretse, küll kõik laheneb.»

Oliver Venno

•    Sündinud 23. mail 1990
•    2006–2009 Tartu Pere Leib
•    2009–2010 ACH Volley Bled, Sloveenia
•    2010–2012 VfB Friedrich­s­hafen, Saksamaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles